Cum a ajuns Kostas Passaris, cel mai violent criminal din România, cel mai înstărit pușcăriaș din penitenciarul Craiova

Cum a ajuns Kostas Passaris, cel mai violent criminal din România, cel mai înstărit pușcăriaș din penitenciarul Craiova
captura video

Grecul Kostas Passaris se află în prezent în închisoare, unde execută o sentință pe viață, primită după ce, în urmă cu mai bine de 22 de ani, a șocat întreaga Românie împușcând cu sânge rece doi agenți de pază ai unei case de schimb valutar din Capitală și a fugit cu banii.

Kostas Passaris, crima comisă cu sânge rece cu care a îngrozit România

În noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001, Kostas Passaris a ucis doi agenți de pază ai unei case de schimb valutar din Piața Romană și a dispărut cu aproximativ 575 de milioane de lei.

Ancheta a relevat că, la momentul dublei crime din Piața Romană, Passaris era drogat și a încercat să impresioneze o prostituată pe care o cunoscuse recent.

După două zile, grecul a fost prins într-o operațiune a Poliției Române, a fost judecat și condamnat la închisoare pe viață.

Cazier extrem de încărcat, ajutat să evadeze din penitenciarul din Grecia de un român

La momentul comiterii crimelor din România, Passaris avea un cazier extrem de încărcat. El era căutat de autoritățile elene, după ce reușise să evadeze folosind un pistol pe care l-a primit de la un deținut român.

Bărbatul evadase de două ori din pușcăriile grecești și avea pe lista victimelor doi polițiști împușcați mortal și alte trei persoane pe care le omorâse în timpul jafurilor comise.

În februarie 2001, a fost arestat de Poliţia din Atena pentru omor calificat, tentativă de omor şi răpire de persoane, dar a reuşit o evadare spectaculoasă.

Evadare spectaculoasă, ajutat de membrii grupării sale, cetățeni români

A simulat o criză de epilepsie şi a fost transportat la un spital, unde doi dintre membrii grupării sale, care se pare că erau de origine română, au deschis focul asupra poliţiştilor, iar Passaris a dispărut la bordul unui autoturism „Lancia”, pe care l-a deturnat din trafic, ameninţând pe proprietarul autoturismului cu un pistol.

Până la atacul din noiembrie 2001, Passaris mai apucase să mai comită un jaf în Galați, tot la o casă de schimb valutar.

După condamnare, Passaris a fost încarcerat la Penitenciarul de maximă siguranță Arad, apoi a fost mutat la Gherla și la Craiova.

În privința detenției sale la Gherla, Passaris a dat în judecată statul român. câștigând despăgubiri de 14.000 de euro. El a pretins că ar fi fost legat de pat timp de doi ani, că ar fi avut lumină zi şi noapte în celulă și că a fost privat de intimitate.

Contul bancar al lui Passaris, administrat de statul român, bine chivernisit

Aflat acum în detenție în  penitenciarul de la Craiova, Passaris este unul dintre cei mai înstăriți pușcăriași. În contulul său, administrat de autorități, el ar fi acumulat aproximativ 60.000 de lei, bani pe care îi virează, cu generozitate se pare, reprezentanța diplomatică a Greciei în România.

Ca deținut, Passaris nu poate cheltui, într-o săptămână, mai mult de trei sferturi din valoarea salariului minim brut pe economie.

Între detaliile vieții sale în pușcărie, se detașează faptul că Passaris ar obișnui să joace jocuri video violente pe consolă, folosind televizorul ca monitor, potrivit gandul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital
18:55 - „Mi-e frică, nu sunt pregătită”. Un ciclon puternic va mătura țara de la vest la est chiar când vine și viitura de pe Dunăre. România nu are niciun expert în evaluarea digurilor. 5 județe ar putea fi înghițite de ape
18:14 - Mircea Geoană: Curajul jurnaliștilor de a aduce adevărul în fața publicului este de neprețuit
18:08 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 29 septembrie – 5 octombrie: Provocare pentru Raci pe zona de familie. Pentru ei devine o temă de rezolvat (VIDEO)
17:42 - BOR îndeamnă la rugăciuni care să ne apere de furtuni și inundații. Clopotele „vor bate pentru dispersarea norilor”