Pregătirile pentru Crăciun 2023 sunt în toi! Masa de Sărbători trebuie să fie plină cu de toate, așa că gospodinele au început deja cumpărăturile pentru ca aceasta să fie cât mai diversificată și bogată. Un fel de mâncare pe care puteți să îl faceți de Crăciun este friptura de porc la tigaie cu sos, pentru că este o mâncare delicioasă, aromată și sățioasă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara.
Gospodinele care vor să pregătească o friptură de porc la tigaie cu sos trebuie să știe că au nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru amestecul de condimente avem nevoie de:
Pentru sos vom avea nevoie de:
Pentru a găti friptura de porc la tigaie cu sos trebuie să pregătim prima dată cotletele de porc. Acestea se spală, se lasă la scurs, iar apoi se ung cu sare și piper și se lasă deoparte pentru 30 de minute. Cât timp lăsăm carnea deoparte, într-un bol trebuie să amestecăm toate condimentele pentru obținerea unei compoziții aromate. Mai apoi trebuie să trecem fiecare cotlet de porc prin amestec.
După efectuarea acestor pași trebuie să punem cotletele la prăjit, până se vor rumeni uniform. Când sunt gata, acestea trebuie scoase pe o farfurie și lăsate la răcit, scrie bzi.ro.
Pentru a prepara sosul aromat trebuie să adăugăm câteva linguri de ulei într-o altă tigaie curată, unde vom adăuga supa de pui și oțetul pe care le amestecăm. După ce adăugăm și mierea, sosul trebuie să fiarbă ușor până când scade.
După asta trebuie să adăugăm untul pe care îl vom lăsa până când se va topi. Ultimul pas pe care trebuie să îl facem este să adăugăm cotletele de porc în sos și le lăsăm 10 minute. Mai apoi, preparatul este gata de servire. De recomandat este să punem deasupra și un pic de pătrunjel tocat mărunt.