Managerul Spitalului Colentina, acuzat că și-a cumpărat funcția cu 20.000 de euro, a fost condamnat la închisoare

Managerul Spitalului Colentina, acuzat că și-a cumpărat funcția cu 20.000 de euro, a fost condamnat la închisoare
Foto: Pixabay

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, care este acuzat că și-a cumpărat funcția cu 20.000 de euro, a fost condamnat joi, 21 decembrie, la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Această decizie a venit după ce tribunalul a validat un acord încheiat de acesta și procurorii DNA, în care a recunoscut că este vinovat.

În plus, el va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei Orașului Eforie sau în cadrul DGASPC Constanța, relatează Agerpres.

Managerul Spitalului Colentina, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

În cadrul aceluiași dosar sunt judecați și directorul adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de dare de mită, Silviu Stăncilă, intermediarul mitei, și un consilier al lui Plută.

Dumitru Alexandru Paul, un om de afaceri și cel care i-a dat o altă sumă de bani lui Cristian Plută, a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției.

Cristian Plută a cerut și primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obține numirea acestuia în funcția Spitalului Colentina, susține DNA.

Suma de bani au ajuns de la Cristescu la Plută într-o pungă de hârtie, în cadrul unei întâlniri la un restaurant din București.

Ulterior, Cristian Plută i-ar fi dat 50% din sumă șefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat la întâlnirea din restaurant, însă ea l-a denunțat la DNA și a dat banii procurorilor.

Probele procurorilor au fost o înregistrare audio făcută de Oana Sivache și interceptări în mediul ambiental.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`