Ce trebuie să faci pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai mult în casă

Ce trebuie să faci pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai mult în casă
Sursa Foto: unsplash.com

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi, motiv pentru care foarte multe persoane au plecat în căutarea pomului perfect. Aparent, bradul natural de Crăciun este opțiunea preferată de mulți români, datorită aspectului și mirosului plăcut.

Cu toate acestea, este destul de delicat și riscă să se usuce ușor dacă nu este îngrijit corespunzător.

Trucuri pentru ca bradul de Crăciun să reziste cât mai mult

Majoritatea românilor preferă să cumpere un brad natural de Crăciun, însă cu toții știm că acesta nu rezistă foarte mult în casă. Chiar și așa, există câteva trucuri pe care oamenii ar trebuie să le știe pentru a avea parte de el cât mai mult timp.

Un pas important pentru ca pomul să reziste mai mult este ca trunchiul acestuia să fie tăiat înainte de a fi împodobit și pus în apă, deoarece hidratarea  pentru el este la fel de importantă ca și pentru flori.

De asemenea, acesta trebuie să fie ținut departe de sursele de căldură, dar și de lumina directă a soarelui, pentru că nu vor face altceva decât să-l transforme într-un brad maroniu.

Pe de altă partea, pentru a-i păstra prospețimea acesta are are nevoie de multă apă. Astfel că, este nevoie de un suport de brad care să permită așezarea lui într-o găleată sau alt recipient potrivit pentru a adăuga apă, notează click.ro.

Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun

În casele multor români bucuria Crăciunului începe mult mai devreme decât spune tradiția. Cu toate că bradul se împodobește în seara de Ajun, puține persoane respectă acest obicei și încep chiar de pe 1 decembrie.

Aparent, românii își aleg momentul potrivit în funcție de timpul lor liber. Chiar și așa, bradul ar trebui împodobit în Ajunul Crăciunului, mai exact în seara de 24 decembrie.

Pe de altă parte, în Marea Britanie lucrurile sunt diferite, deoarece se spune că bradul ar trebui să fie împodobit în prima zi a Postului Crăciunului, marcând astfel începutul perioadei pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`