Marcel Ciolacu: Ne vom ține de toate promisiunile. E al doilea an când vom avea o creștere economică pe investiții și nu pe consum (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Ne vom ține de toate promisiunile. E al doilea an când vom avea o creștere economică pe investiții și nu pe consum (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a făcut câteva declarații după ce bugetul pe 2024 a fost aprobat, în Parlament, miercuri. Premierul a anunțat că Guvernul își va ține de toate promisiunile. „E al doilea an când vom avea o creștere economică pe investiții și nu pe consum”.

„Important e că vom începe cu toate investițiile de la 1 ianuarie, cu proiectele noi. Cei din administrația locală vor putea în luna februarie să aibă deja buget și să-și planifice noile investiții. Ne vom ține de toate promisiunile și cred că e al doilea an, când vom avea o creștere economică pe investiții și nu pe consum, iar deficitul bugetar va fi la jumătatea cheltuielilor pentru investiții, ceea ce iarăși anul acesta s-a întâmplat și mai mult ca sigur la anul viitor.

Vor fi peste 80.000 de noi locuri de muncă. România nu a intrat în recesiune, în schimb economii mari din Europa, cum este Germania, a avut vor primele 2 trimestre în recesiune, lucruri care s-au văzut, în mod direct, și în industria din România, s-a văzut și în consumul de energie”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști și despre deficitul bugetar, dacă este subestimat.

“Cunoaștem această discuție, a fost și anul trecut. S-a spus că vom termina cu 7,3%, 7,8 %. Până la urmă vom termina anul acesta cu cel puțin 0, 5 % mai puțin decât anul trecut. Automat, ca să respectăm această regulă, vom termina anul viitor cu 5 %, pentru că așa ne-am angajat și începem să devenim un stat serios și responsabil în fața Uniunii Europene și a Comisiei, că ne ținem ceea ce și promitem”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`