A doua zi de circ. Laurențiu Gîdei (PSD): Sunt puțin mai potoliți cei de la AUR pentru că lipsește Diana Șoșoacă. Ei produc scandalul și dezordinea în Parlamentul României (VIDEO)

A doua zi de circ. Laurențiu Gîdei (PSD): Sunt puțin mai potoliți cei de la AUR pentru că lipsește Diana Șoșoacă. Ei produc scandalul și dezordinea în Parlamentul României (VIDEO)
Sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului pentru dezbaterea bugetului Romaniei pe anul 2023, in Bucuresti, 19 decembrie 2023. Inquam Photos / George Calin

Deputatul PSD, Laurențiu Gîdei, a comentat în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, subiectul referitor la circul din Parlament. Gîdei a spus că astăzi sunt puțin mai potoliți cei de la AUR, “că ei produc scandalul și dezordinea în Parlamentul României”, dar e mai liniște pentru că lipsește Diana Șoșoacă.

“Sunt puțin mai potoliți cei de la AUR, pentru că ei produc scandaluri și dezordine în Parlamentul României. Sunt mai potoliți pentru că lipsește Diana Șoșoacă.

Și în lipsa ei, ce fac cei de la AUR în momentul ăsta? Citesc amendamente, sunt cu toții în zona prezidiului, citesc amendamente, diverse obiective pentru diverse județe, localități, dar nu le votează. Deci un dispreț mai mare ca ăsta, o ipocrizie și o bătaie de joc la adresa celor care au crezut în ei, eu nu am constatat.

Ei neavând ce face, că nu au treabă multă și sunt foarte odihniți, cu mintea odihnită, au scris peste 8000 de amendamente, așa cum au declarat, chiar peste 8000.

Bineînțeles că în biroul Camerei s-a hotărât a se aloca timpi pentru fiecare formațiune politică, pentru amendamente și așa mai departe. Și trebuie să se încadreze în acest timp, dar în dispreț față de Parlamentul României, în dispreț față de o lege extrem de importantă pentru România, ei își permit să citească fără să le voteze. De aia spun că ipocrizie mai mare eu nu am întâlnit. Cum adică, tu îți dorești un obiectiv să fie trecut în Legea Bugetului de stat, dar nu îl susții prin vot, că ăla e instrumentul legal, democratic prin care poți să duci la înfăptuire ceea ce ți-ai propus.

Am văzut și am ascultat amendamente inclusiv depuse de cei de la USR, încât nu mă mai miră nimic. Practic, nu-i diferențiază nimic pe cei de la USR, față de cei de la PNL.

Sunt amendamente depuse de ei pentru spitale, de exemplu, care sunt cu siguranță prinse în bugetele Clujului, de exemplu, că am auzit, sau pentru Iași, pentru tot felul de năzbâtii identificate fără niciun suport real din viața normală a fiecărei urbe. Dar ei, în dispreț față de acest buget, își bat joc introducând astfel de amendamente. Da, așa e democratic, ducem bugetul până la final. Important este să avem legea asta trecută de Parlament, astfel încât România să funcționeze foarte bine”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`