Comisar de poliție din Brăila, trimis în judecată de DNA. Acuzațiile procurorilor anticorupție

Comisar de poliție din Brăila, trimis în judecată de DNA. Acuzațiile procurorilor anticorupție
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

DNA Galați l-a trimis în judecată pe un comisar de poliție din Brăila pentru efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția și fals în declarații în formă continuată.

Potrivit publicației locale deBrăila.ro, este vorba despre comisarul Dan Adrian Romeo, care în 2022 a fost șef al Secției 4 Poliție Rurală Ianca. Dosarul în care e vizat va fi judecat de Tribunalul Brăila.

Comisar de poliție din Brăila, în vizorul DNA Galați. Acuzațiile

Potrivit sursei citate, Dan Adrian Romeo e acuzat de procurorii anticorupție că a câștigat bani din închirierea în regim hotelier a unui apartament deținut pe litoral, activitate incompatibilă cu statutul polițistului.

El mai e acuzat că nu și-a trecut în declarațiile de avere peste 80.000 de euro, sumă obținută din vânzarea a 11 mașini, dar și 35.000 de euro din activități cu criptomonede. Nici cele peste 15.000 de lei din închirierea apartamentului de 40 mp din Năvodari nu apar în declarațiile de avere.

Debrăila.ro amintește în acest context că, acum trei luni, Tribunalul Brăila l-a condamnat, în primă instanță, pe subcomisarul Ștefan Laurențiu Prioteasa, fostul șef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila, la doi ani de închisoare cu suspendare, tot într-un dosar instrumentat de DNA Galați. El e acuzat a divulgat unei femei de afaceri o serie de informații confidențiale cu privire la controale și percheziții efectuate de Poliția Municipiului Brăila la magazinele pe care cea din urmă le deține.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`