Tribunalul Mureş a decis. Ce se întâmplă cu socrii fostului primar Cătălin Cherecheș? Decizia nu e defintivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore

Tribunalul Mureş a decis. Ce se întâmplă cu socrii fostului primar Cătălin Cherecheș? Decizia nu e defintivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore
Sursa foto: Facebook

Socrii fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, au fost plasați în arest la domiciliu

Tribunalul Mureş a decis, marți, să înlocuiască măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, în dosarul în care procurorii DNA susţin că aceştia ar fi încercat să ofere o sumă de bani rudei unui judecător, pentru a fi pronunţată o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie care îl viza pe edil, informează Digi24.

Încheierea pronunţată în Cameră de Consiliu nu este definitivă, având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

„În temeiul art. 348 alin. (2) Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. (4) Cod procedură penală, art. 223 alin. (2) Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă împotriva inculpaţilor G.C. şi G.D.P. În temeiul art. 242 alin. (2) Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpata G.C., cu măsura arestului la domiciliu pentru o durată de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei (…) În temeiul art. 242 alin. (2) Cod procedură penală judecătorul de cameră preliminară înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul G.D.P., cu măsura arestului la domiciliu pentru o durată de 30 zile de la data rămânerii definitive a prezentei”, conform încheierii Tribunalului Mureş, publicată pe portalul instanţei.

Socrii lui Cherecheș nu au voie să părăsească domiciliul

Cei doi soți nu au voie să părăsească imobilul din municipiul Reghin fără permisiunea organului judiciar, care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi să nu ia legătura cu martorii din dosar sau cu familiile acestora şi să nu comunice cu aceştia prin nicio cale.

Socrii lui Cherecheș pot, totuși, să părăsească imobilul, dar doar în cazuri urgente, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta Poliţia Municipiului Reghin.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Socrii lui Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA

Tot marți, socrii lui Cătălin Cherecheș, politicianul condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, au fost trimiși în judecată de DNA pentru dare de mită și complicitate la dare de mită.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`