Pacientă plimbată 35 de ore pe drumuri pentru că la Spitalul Județean Ploiești nu era medic neurolog / Conducerea SJU: Nu avem medici, iar angajările au fost blocate din vară, odată cu Ordonanța Austerității

Pacientă plimbată 35 de ore pe drumuri pentru că la Spitalul Județean Ploiești nu era medic neurolog / Conducerea SJU: Nu avem medici, iar angajările au fost blocate din vară, odată cu Ordonanța Austerității
Foto: sjup.ro

O femeie în vârstă de 75 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral, a fost plimbată 35 de ore pe drumuri deoarece la Spitalul Județean Ploiești nu era medic neurolog, acuză soțul acesteia. Pentru că intervenția medicală nu a fost promptă, femeia a rămas cu pareză și dificutăți de vorbire. Conducerea spitalului dă vina pe deficitul de medici.

„Soția mea a fost adusă inconștientă, în urma unui AVC (n.r. accident vascular cerebral), în dimineața zilei de 1 decembrie, la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Ploiești. 35 de ore a fost plimbată pe drumuri, fiindcă la SJU nu era medic neurolog. În ce sistem inuman și bolnav trăim?!”, a susținut Mircea Eremie, în vârstă de 80 de ani, pentru Observatorul Prahovean.

O femeie care a suferit un AVC a rămas cu pareză pentru că nu a primit îngrijiri medicale la timp

„Sunt conștient că realitatea mea este realitatea a o mulțime de oameni. Sotia mea, Dorina Eremie, în vârstă de 75 de ani, a fost adusă inconștientă, în dimineața zilei de 1 decembrie, la UPU Spitalul Județean Ploiești, cu AVC. Nici un neurolog nu a fost prezent pentru tratament și internare, au trimis-o cu salvarea la Târgoviște pentru vreo doua ore, unde a fost consultată de un neurolog și trimisă înapoi la UPU Ploiești.

Dupa 24 de ore la camera de gardă, adică pe 2 decembrie dimineața, mi s-a spus că nici un neurolog nu va veni si ca internarea nu i se poate face. Nu a fost contactat Bucureștiul, deși la Obregia locuri erau. Nu mi s-a propus nimic…”, a povestit soțul pacientei.

El a precizat apoi că are 80 de ani și, în această situație extrem de dificilă, nu a primit niciun suport medical sau moral: „Am fost obligat să semnez pe proprie răspundere că o iau din UPU, să plătesc o ambulanță privată pentru a ajunge, în seara zilei de 2 decembrie, după aproximativ 35 de ore de la AVC, la Institutul Național de Neurologie din București”.

Femeia a supraviețuit, dar a rămas cu sechele și are nevoie de lungi și chinuitoare tratamente de recuperare: „Din mila lui Dumnezeu, soția mea a supraviețuit accidentului, dar cu sechele importante. Simt nevoia de a denunța acest sistem bolnav și inuman, conducerea unui spital judetean care nu este capabilă să aiba macar un neurolog pe secție, dar și incapacitatea unui spital din Ploiești, reședință de județ, aflat la 60 km. de București, de a colabora pentru un transfer rapid al pacientului în stare critică la un spital din capitală”.

Reacția conducerii SJU Ploiești

Medicul Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a spus că s-a ajuns aici din cauza lipsei de personal: „E o tragedie, dar nu am soluții. Posturile sunt blocate și la fel vor fi și la anul. Cu cine să mă lupt eu?”.

El a afirmat apoi că deficitul de medici e mare mai ales la secția de Neurologie: „Din necesarul de 7 astfel de cadre, noi avem doar 3, dintre care un doctor acum este în concediu medical, iar un altul are scutire de gărzi. Rămâne, așadar, unul singur, plus doi cu care lucrăm pe prestări servicii în UPU. Vin câteva ore pe zi, atunci când sunt solicitați. Cu cine să mă lupt dacă posturile sunt blocate? Angajările au fost blocate din vară, odată cu adoptarea Ordonanței austerității. Epuizarea din spatele personalului medical existent este la cote maxime”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:47 - Prezența la vot la 19, sub nivelul din 2019 și 2014
19:40 - Rareș Bogdan: Bătălia pentru turul 2 se dă acum între Ciucă și Lasconi. Suveraniștii nu mai au șanse / Unul dintre candidați va avea un scor surprinzător de mare pentru un independent // Mesaj de mobilizare pentru membrii de partid (VIDEO)
19:15 - Ciolacu a afișat un zâmbet în fața reporterilor, în seara primului tur al prezidențialelor: „Românii au dreptate întotdeauna”
19:12 - Un român în vârstă de 109 ani a votat acasă, cu urna mobilă, în Cluj: „Am votat pentru copiii noștri”
19:07 - Alegeri prezidențiale 2024: Peste 8 milioane de oameni au votat până în ora 19.00. Prezența la urne se apropie de 50%
18:55 - Un român care a votat în Belgia, a pus ștampila și la Bacău și s-a ales cu dosar penal pentru fraudă
18:38 - Vestea că sunt alegeri n-a ajuns în cătunele din România: „N-am știut”. Cum e viața într-un sătuc de munte în care trăiește un singur copil
18:29 - Un copil și o tânără de 25 de ani au ajuns la spital, după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un TIR
18:11 - Ce scrie presa internațională despre alegerile prezidențiale din România: „Un punct de cotitură”, e în joc sprijinul acordat Ucrainei
17:54 - Peste un milion de tineri votează pentru prima dată. Ce așteptări au de la viitorul președinte: „Să aibă integritate și empatie” / „Să-și respecte promisiunile” / „Votez pentru că schimbarea începe cu mine” (VIDEO)