Ziua Minorităților Naționale, sărbătorită de reprezentanții Partidei Romilor în Parlament și în toată țara

Ziua Minorităților Naționale, sărbătorită de reprezentanții Partidei Romilor în Parlament și în toată țara

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) au sărbătorit, ieri, Ziua Minorităților Naționale, atât în Parlamentul României, cât și în toate județele din țară. Evenimentul de la Parlamentul României a fost organizat în colaborare cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale și cu Departamentul pentru Relații Interetnice.

La ceremonia de la Parlament, au fost pezenți Marcel Ciolacu , prim-ministrul României, Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, senatorul Vasile Dîncu și liderii grupurilor parlamentare, Ionuț Moșteanu (USR) și Botond Csoma (UDMR).

Un moment important în cadrul evenimentului a fost acordarea de către domnul Varujan Pambuccian, liderul Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale, a “diplomelor de excelență pentru contribuția la promovarea și dezvoltarea identității și culturii minorităților naționale din România” domnului Sergiu Nistor, consilier prezidențial, și domnului Vasile Dîncu, senator.

“În egală măsură, ne-am bucurat de participarea oamenilor care au pus bazele reprezentării minorităților naționale în sfera instituțională, Ivan Truțer, Varujan Vosganian, Varujan Pambuccian, Gheorghe Răducanu și mulți alții. Minoritățile naționale au avut o contribuție istorică la dezvoltare economica și culturală a României. Le mulțumesc tuturor reprezentanților instituțiilor statului care au participat și au transmis mesaje cu ocazia Zilei Minorităților Naționale”, a declarat deputatul Cătălin Manea, reprezentantul romilor în Parlament.

La eveniment, au mai fost prezenți din partea Partidei Romilor Marian Daragiu, sub-secretar de stat la Ministerul Educației si vice-președintele APRPE, Gruia Bumbu, vice-președintele APRPE, Daniela Măgureanu, președinte Organizației de Femei a APRPE, și Ionuț Păun, președintele Organizației de Tineret a APRPE.

Ceremonii similare au fost organizate de către APRPE în toată țara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`