Ion Cristoiu: Negoiţă a demisionat pentru că nu putea fi candidatul PSD la funcţia de primar general. Candidatul e ca şi desemnat: Gabriela Firea

Ion Cristoiu: Negoiţă a demisionat pentru că nu putea fi candidatul PSD la funcţia de primar general. Candidatul e ca şi desemnat: Gabriela Firea
Foto: obiectiv.info

În Gândul de miercuri de pe blogul personal, Ion Cristoiu vorbește despre schimbările luate marți de forurile conducătoare ale PSD – Consiliul Naţional şi C.Ex.N.

„Două dintre forurile conducătoare ale PSD – Consiliul Naţional şi C.Ex.N., au decis marţi, 9 februarie 2016, o serie de schimbări spectaculoase la nivelul cel mai înalt al partidului.

Locul Rovanei Plumb la şefia Consiliului Naţional l-a luat Mihai Fifor. Rovana Plumb a fost aleasă vicepreşedinte al PSD, în locul lui Andrei Dolineaschi, anchetat de DNA.

Mutarea cea mai spectaculoasă a avut loc la nivelul celei mai puternice organizaţii PSD din ţară. Robert Negoiţă a demisionat pentru a lăsa locul Gabrielei Firea, aleasă preşedinte interimar.

Schimbările produse la cel mai înalt nivel al PSD au fost reflectate de presa noastră după un clişeu pe care-l ştiu de 26 de ani, de cînd urmăresc şi comentez iarmarocul politic postdecembrist:

1.Liviu Dragnea i-a dat jos pe oamenii lui Victor Ponta pentru a-şi pune oamenii lui.

2.A fost vorba de o reglare de conturi în cadrul PSD”, a spus Cristoiu.

Jurnalistul precizează că aceste aserțiuni sunt niște clișee și oferă și motivele care atestă asta.

1) În PSD nu mai există de mult oamenii lui Victor Ponta. Aşa cum se întîmplă în toate partidele româneşti, cel căzut se trezeşte singur.

Toţi cei consideraţi oamenii celui căzut au trecut de partea Învingătorului.

Învingătorul – în cazul de faţă Liviu Dragnea, nu face altceva decît să aleagă dintre ofertele de colaborare.

A spune c-au fost înlăturaţi oamenii lui Victor Ponta înseamnă a presupune că, după plecarea fostului premier din fruntea PSD şi venirea lui Liviu Dragnea, oamenii lui Victor Ponta şi-au propus să rămînă în funcţii pentru a lupta din interior în numele lui Victor Ponta.

Aiurea! Au rămas în funcţii în speranţa că vor intra în graţiile noului Stăpîn. Dacă n-ar fi fost aşa, ar fi demisionat imediat ce-a plecat Victor Ponta. Așa i se va întîmpla și lui Liviu Dragnea cînd o să cadă și el! Și victor Ponta și Liviu Dragnea au o mîngîiere. Așa i s-a întîmplat și lui Nicolae Ceaușescu.

Dacă nu i-ar fi aresta Ion Iliescu, membrii CPEx s-ar fi înscris în CFSN și ar fi luptat pentru instaurarea capitalismului în România”, a explicat acesta.

Cristoiu a precizat și de ce în PSD nu a fost vorba de o reglare de conturi.

„2) N-a fost vorba de nici o reglare de conturi în cazul lui Robert Negoiţă.

Experienţa alegerilor postdecembriste arată că, de regulă, candidatul Partidului trebuie să fie şi şef. Dacă e la prezidenţiale trebuie să fie şeful Partidului. Aşa s-a întîmplat cu Klaus Iohannis.

Dacă e la Localele pe Bucureşti, trebuie să fie şeful Organizaţiei pe Bucureşti.

Negoiţă a demisionat, pentru că nu putea fi candidatul PSD la funcţia de primar general.

Candidatul e ca şi desemnat: Gabriela Firea. Pe ea pariază actuala conducere a PSD”, a mai spus acesta.

În încheiere, Ion Cristoiu oferă apoi o serie de avantaje și dezavantaje pentru Gabriela Firea la candidatura pentru Primăria Capitalei.

„Gabriela Firea are avantaje, dar şi dezavantaje:

  • E femeie. Prin urmare, faţă de Robert Negoiţă, e practic imposibil s-o acuzi de corupţie. Nici n-ar fi cum, deoarece a fost pînă nu demult jurnalistă.
  • Întruchipează bătălia PSD de a promova lideri care n-au imaginea de ghiorţani.
    Gabriela Firea e un lider modern.
    Despre ea, ca femeie, Caragiale ar spune că-i curăţică. Marele scriitor înţelegea prin asta o femeie modernă, elegantă, cu maniere, plăcută, fără a fi însă întruchiparea frumuseţii.
  • Gabriela Firea, venită în politică dinspre jurnalism, nu se identifică total cu PSD-ul.
    Prin urmare, poate lua voturi şi de la electoratul altor partide sau de la nehotărîţi.
  • Dezavantaje:

  • Gabriela Firea nu lasă impresia că e politician de meserie.
    Intrarea ei în PSD a părut mai degrabă joaca unui jurnalist de-a politica decît hotărîrea de a face politică de-adevăratelea.
    Ceva în genul hîrjoanei de a politica a lui Ilie Năstase, care, dacă n-ar fi un fost tenisman celebru, ca politician ar fi doi bani.
    Gabi Firea a îndeplinit pînă acum funcţia de purtător de cuvînt.
    Prea apropiată de meseria de jurnalist pentru a vorbi de un politician.
  • Gabriela Firea nu pare convinsă încă de trecerea inevitabilă în lumea politică.
    Nu pare convinsă nici de importanţa candidaturii.
    Ca şi în cazul lui Silviu Prigoană, asta nu place electoratului”, a încheiat Cristoiu.
  •  

     

     

     

    Urmăriți B1TV.ro și pe
    `