Premieră în istoria Miss Franța! Concursul a fost câștigat de o femeie cu păr scurt, pentru prima dată în 103 ani / Desemnarea câștigătoarei, plină de controverse

Premieră în istoria Miss Franța! Concursul a fost câștigat de o femeie cu păr scurt, pentru prima dată în 103 ani / Desemnarea câștigătoarei, plină de controverse
Sursa foto: Facebook

Nu de mult, concursul Miss Franța s-a încheiat, însă într-o adevărată controversă, după ce a fost aleasă câștigătoare o femeie cu păr scurt, pentru prima dată în cei 103 ani de istorie a evenimentului.

În vârstă de 20 de ani, Eve Gilles, din Nord-Pas-de-Calais, cu o tunsoare de tip pixie, a fost declarată câștigătoarea concursului Miss Franța 2024.

„Suntem obișnuiți să vedem frumoasele doamne cu păr lung, dar eu am ales un look androgin cu păr scurt. Nimeni nu ar trebui să dicteze cine ești… fiecare femeie este diferită, suntem cu toții unici”, a mărturisit câștigătoarea Miss Franța.

Desemnarea câștigătoarei Miss Franța 2024, într-o controversă continuă

Desemnarea câștigătoarei Miss Franța 2024 a fost criticată pe Internet de mai multe persoane.

„Nu mai este un concurs de frumusețe, ci un concurs woke bazat pe incluziune”, susține un utilizator de pe Twitter (X).

„Nu mai judecăm frumusețea, ci ideologia Woke a acestei femei ultra-feministe”, a spus un altul.

„Subiectul de astăzi este să fii indignat că [Miss France] 2024 are păr scurt…? Și asta ar fi ‘woke’…? Sunteți serioși, oameni buni? Louise Brooks, Coco Chanel, Colette, Mistinguett… vă spun ceva sau sunteți cu totul neștiutori?”, a spus un alt utilizator al aplicației.

Subiectul nu a fost abordat doar de utilizatorii aplicației X, ci și de o jurnalistă de showbiz, Stephanie Tayki, despre care spune că este „sexism în toată regula pentru oamenii tradiționali, care cred că femeile trebuie să arate într-un anumit fel. Și dacă ieși din conceptul lor de școală veche, a femeilor mici și blânde, ești evident ești o rebelă pentru feminitate”, conform Adevărul.

La polul opus, în timp ce unii criticau dur decizia organizatorilor, alții au susținut că acest concept al concursurilor de frumusețe este inerent sexist.

„Miss Franța rămâne la fel de sexist în felul în care clasifică femeile în funcție de criterii de frumusețe”, a declarat Violaine de Filippis, purtătorul de cuvânt al asociației Dare Feminism.

„Sprijin pentru Eve Gilles, aleasă Miss France, care suferă deja violența unei societăți care nu acceptă ca femeile să se definească în toată diversitatea lor”, a comentat Fabien Roussel, secretarul național al Partidului Comunist Francez.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`