O organizație nonprofit cu legături cu Partidul Comunist Chinez finanțează discret inițiative climatice în SUA. Administrația Biden, acuzată că promovează politici care ar spori dependența de China

O organizație nonprofit cu legături cu Partidul Comunist Chinez finanțează discret inițiative climatice în SUA. Administrația Biden, acuzată că promovează politici care ar spori dependența de China
Foto: Hepta.ro / AdMedia / CNP/AdMedia

O organizație nonprofit care se concentrează pe climă și are operațiuni semnificative la Beijing a furnizat milioane de dolari pentru a finanța inițiative climatice și grupuri de mediu în SUA, arată datele obținute de Fox News Digital.

Deși declarațiile financiare ale Energy Foundation arată că organizația își are sediul formal la San Francisco, analiza Fox News Digital a ajuns la concluzia că majoritatea operațiunilor sunt desfășurate în China, cu un personal care are legături extinse cu Partidul Comunist Chinez.

Administrația Biden și ecologiștii finanțați de Energy Foundation, acuzați că promovează politici care ar spori dependența de China

Un recent formular fiscal arată că grupul, care se declară drept „Energy Foundation China”, a contribuit cu 3,8 milioane de dolari la inițiative din SUA pentru eliminarea treptată a cărbunelui și electrificarea sectorului transporturilor.

„Legăturile Energy Foundation cu China sunt deopotrivă extrem de tulburătoare și reprobabile”, a declarat președintele Institute for Energy Research, Tom Pyle, într-un interviu pentru Fox News Digital.

„Aceste organizații de mediu, destinatarele acestor bani, sacrifică, în esență, securitatea noastră națională și întăresc China”, a explicat Tom Pyle.

„Suntem cea mai bogată națiune a lumii în energie când vine vorba de cărbune, petrol și gaze naturale. Și totuși administrația Biden și ecologiștii alimentați de China promovează politici care ne-ar spori dependența de China, care controlează toate mineralele și materialele necesare pentru baterii și energie eoliană și solară, și ne-ar reduce producția de petrol și gaze aici, acasă”, a continuat expertul.

Printre multiplele granturi acordate în SUA anul trecut, Energy Foundation a transferat 900.000 de dolari și către Rocky Mountain Institute, un think tank din Colorado care a purtat discuții cu Casa Albă pe politici climatice și promovează eliminarea treptată a combustibililor fosili și politici de emisii zero.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie