Care sunt cele mai bune țări pentru nomazii digitali / Pe ce loc se clasează România

Care sunt cele mai bune țări pentru nomazii digitali / Pe ce loc se clasează România
Sursa foto: Freepik

Angajatorii încearcă tot mai mult să îi îndemne pe angajați să se întoarcă la birou, însă cei mai mulți dintre aceștia preferă munca la distanță. Lucrătorii caută continuu metode prin care pot să călătorească și să muncească în același timp.

Un ghid online de informații cu privire la vizele de călătorie la nivel mondial a realizat un clasament al țărilor pe baza mai multor factori cu impact direct asupra stilului de viață al unui nomad digital.

Top 10 cele mai bune țări pentru nomazii digitali

Ghidul online a realizat clasamentul țărilor pe baza următorilor factori:

  • Disponibilitatea unei vize active;
  • Viteza internetului;
  • Politicile fiscale și valoarea pragului neimpozabil;
  • Condiții de venit pentru cererile de obținere a vizei;
  • Costul vieții în euro;
  • Punctajul global cu privire la sistemul de sănătate (GHS);
  • Popularitatea turismului.

Chiar dacă ani la rând Portugalia a fost una dintre cele mai populare destinații pentru nomazii digitali și expați, țara nu a mai ajuns pe primul loc.

Cea mai bună țară pentru nomazii digitali în 2024 este Spania, țară ce are un scor de 4,50 din 5. De anul acesta, viza pentru munca la distanță oferită de Spania le permite oamenilor să locuiască în țară cel mult un an, în cazul în care au un venit dublu față de salariul minim din Spania, adică 2.600 de euro sau 2.750 de dolari.

Totodată, cei care vor să primească această viză nu trebuie să aibă antecedente penale în Spania sau oriunde în lume în ultimii cinci ani, să aibă o asigurare privată de sănătate, un contract de muncă de un an cu o companie din afara Spaniei și cel puțin trei ani de experiență în muncă sau o diplomă de studii superioare în domeniul de activitate, scrie G4Media, care citează Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației din Spania.

Topul celor mai bune țări pentru nomazii digitali în 2024:

  1. Spania;
  2. Argentina;
  3. România;
  4. Emiratele Arabe Unite;
  5. Croaţia;
  6. Portugalia;
  7. Uruguay;
  8. Malta;
  9. Norvegia;
  10. Andorra.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`