Micii și sarmalele au ajuns în inima Parisului. O româncă a dat lovitura în Franța cu preparatele tradiționale: „Mâncarea este 10 din 10” (VIDEO)

Micii și sarmalele au ajuns în inima Parisului. O româncă a dat lovitura în Franța cu preparatele tradiționale: „Mâncarea este 10 din 10” (VIDEO)
Foto: Captura video TikTok

În inima Parisului, o româncă a deschis un restaurant est-european, atrăgând românii din Franța și nu numai. Popular printre turiști și localnici, localul oferă preparate tradiționale balcanice. O tânără a filmat experiența ei pe TikTok.

Mici și sarmale vândute de o româncă în inima Parisului

Ea și-a împărtășit cu entuziasm experiența sa culinară, evidențiind cât de delicioasă poate fi gastronomia românească în Orașul Iubirii.

„Deci sunt sigură că nu v-ați fi dat seama că acesta este un mic învelit în foi de viță de vie. Weekendul acesta am fost la un restaurant românesc în Paris, mai mult balcanic, de fapt, decât românesc. Aperitivul au fost niște mici cu un sos de muștar lângă. Eu personal niciodată nu am mai văzut mici cu muștar care să arate atât de bine. Deși m-am chinuit puțin la început să mănânc, am oferit nota 10 din 10 pentru gust”, spune ea, potrivit Romaniatv.

Tânăra a atras atenția urmăritorilor ei cu fotografii tentante ale micilor, însoțiți de un sos de muștar.
@mara.in.paris Mici, sarmale & papanasi 🥹 Ce poate fi mai frumos? #marainparis #ibrikkitchen #romaniatiktok #romaniinparis #romaniinfranta ♬ Food – Densky9

„Mâncarea este 10 din 10”

„Felul principal ce altceva putea fi decât sarmale cu mămăligă. Sarmalele sunt pasiunea mea și acasă, de fiecare dată când mă întorc mănânc sarmale, fie că este vară, fie că este iarnă, în orice anotimp. Eram super fericită că am găsit”, mărturisește ea.
Atmosfera românească a restaurantului s-a reflectat în mod evident și în decor, unde un perete reprezenta tradiționalul borcan cu murături, o piesă esențială în gastronomia românească. Tânăra a subliniat că, pe lângă o experiență culinară autentică, ambianța din local a adăugat o notă distinctivă călătoriei sale în cultura românească.
„La desert, evident am luat niște papanași, pe care sincer cred că i-aș pune în top 3 cei mai buni papanași pe care i-am mâncat în viața mea. Recomand cu mare drag, mâncarea este 10 din 10, iar fondatoarea localului este româncă”, încheie ea.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`