Un cățel a salvat o fetiță bolnavă de diabet: „Este o binecuvântare pentru familia noastră!” VIDEO

Un cățel a salvat o fetiță bolnavă de diabet: „Este o binecuvântare pentru familia noastră!” VIDEO

Fiica de nouă ani a unei familii din Statele Unite ale Americii, suferă de diabet de tip 1, iar câinele de asistență, Spy, a alertat-o pe mama fetei, într-o seară, luna trecută. În momentul în care au ajuns în dormitorul fetei, care dormea, părinții au descoperit că nivelul glicemiei acesteia atinsese un nivel periculos de ridicat, de 338 mg/dl, potrivit Good Morning America.

”Nasul știe ÎNTOTDEAUNA! Chiar și atunci când doarme. Acest câine este o binecuvântare pentru familia noastră! Chiar nu putem fi mai recunoscători”, a transmis mama pe Instagram.

Fetița avea un sistem de monitorizare continuu al nivelului de glucoză din sânge, dar în noaptea în care Spy i-a detectat hiperglicemia, monitor era unul nou, care încă era în curs de calibrare, astfel, nivelul de zahăr din sânge nu era verificat în acel moment.

Totodată, fata, care a fost diagnosticată cu diabet de tip 1 în 2022, era bolnavă în acel moment de gripă, unul dintre factorii care alături de mâncare, stres sau insuficiența de insulină, pot provoca un nivel ridicat al glicemiei.

Câini de alertă pentru diabetici

Câinii de alertă pentru diabetici sunt antrenați să recunoască mirosul special pe care o persoană care se confruntă cu hipoglicemie îl produce din cauza schimbărilor chimice din corpul său.

Totodată, ei sunt dresați să alerteze persoana cu diabet și pot fi antrenați să recupereze suc sau tablete de glucoză, să apeleze numărul de urgență sau să ceară ajutorul unei alte persoane din casă, potrivit CanDoCanines.org, o organizație care se ocupă de asocierea câinilor special antrenați cu persoanele cu dizabilități.

Un studiu, efectuat în Marea Britanie, arată că aceste animale pot ajuta pacienții cu diabet de tip 1 să își țină mai bine boala sub control. Cercetătorii au analizat peste 4000 de situații în care a fost vorba de episoade hipoglicemice și episoade hiperglicemice, și au descoperit că unii căini și-au avertizat în mod corect stăpânii cu diabet, când aceștia s-au confruntat cu hipoglicemia în 83% din aceste cazuri, situație confirmată de diabetolog, potrivit publicației Medical News Today.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`