Cotidianul francez Le Figaro, despre Diana Șoșoacă: Vulgară, agresivă, brutală, anti-UE, visceral antiamericană (VIDEO)

Cotidianul francez Le Figaro, despre Diana Șoșoacă: Vulgară, agresivă, brutală, anti-UE, visceral antiamericană (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cotidianul francez Le Figaro îi face un portret deloc măgulitor senatoarei Diana Șoșoacă (ex-AUR), într-un context în care sondajele o arată la cote tot mai înalte de notorietate și încredere în rândul electoratului român.

Subiectul a fost comentat și de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, în ediția de vineri a emisiunii „Bună, România!”, pe B1 TV:

Le Figaro, articol despre Diana Șoșoacă

Le Figaro își începe articolul citând din zbieretele Dianei Șoșoacă: „Forțele ucrainene atacă preoți români! Unde e Guvernul de la București? Zelenski, nemernicule, lasă românii în pace! Ciolacu, le împrumuți bani blestemaților de ucraineni? Trădătorule! Îți vinzi națiunea, minți poporul la televizor, manipulezi, manipulatorule! Perversule! Iudo! Ucraineni, nu vă atingeți de români și de credința noastră! NATO, UE, SUA, îi apărați pe acești nemernici? Pe acești criminali? Niște mizerabili! Opriți masacrul românilor în Ucraina! Dați-ne teritoriile înapoi!”.

Jurnalistul Alexis Feertchakm scrie că „Șoșoacă e încă foarte departe de a se muta la Cotroceni”, dar ascensiunea ei în sondaje nu poate fi ignorată.

Acesta mai notează că Șoșoacă „bulversează scena politică românească atât pe fond, cât și ca formă”.

Alexis Feertchakm, despre Diana Șoșoacă: Pro-Rusia, anti-UE, anti-SUA

„Vulgară, agresivă, insultând, vociferând, ofensatoare, brutală, binară, demagogă, epitetele nu sunt de ajuns să califice stilul acestei candidate, care fredonează aceeași veche melodie despre îndreptarea poporului împotriva elitelor într-o țară în care social-democrații și liberalii își împart puterea după lovitura de stat care a înlăturat regimul comunist al lui Nicolae Ceaușescu”, a mai scris Alexis Feertchakm, pentru Le Figaro.

De asemenea, el mai notează că Diana Șoșoacă e „suveranistă”, vrea ieșirea României din UE, e „visceral antiamericană” și orientată spre Rusia, lucru care rezultă inclusiv din poziționarea ei față de războiul declanșat de Putin în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`