Premierul turc îndeamnă Occidentul să fie alături de Turcia în faţa ingerinţelor Rusiei în Siria

Premierul turc îndeamnă Occidentul să fie alături de Turcia în faţa ingerinţelor Rusiei în Siria
Foto: sahanonline.com

Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a cerut Occidentului oprească bombardamentele ruse în Siria. Acest lucru deoarece autorităţile turce nu vor putea face faţă valului de refugiaţi şi o roagă pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, să fie alături de Turcia, potrivit Mediafax.

„Raidurile aeriene ruse în Siria nu trebuie tolerate cu ideea că Turcia va accepta oricum refugiaţii care fug de bombardamente”, a declarat Ahmet Davutoglu la întâlnirea cu Angela Merkel.

„Cele mai recente evoluţii ale crizei siriene reprezintă o tentativă de a exercita presiuni asupra Turciei şi asupra Europei în privinţa refugiaţilor”, a adăugat Davutoglu, referindu-se la intensificarea raidurilor antiteroriste ruse în regiunea siriană Alep, situaţie care a generat un nou val de refugiaţi spre teritoriul turc.

„Să nu ne lăsaţi singuri. Nu este posibil ca urgenţa imigranţilor să ajungă doar pe umerii Turciei”, i-a spus Ahmet Davutoglu Angelei Merkel, potrivit ziarului italian Corriere della Sera.

Relaţiile dintre Turcia şi Rusia sunt într-o perioadă de criză majoră, după ce în noiembrie 2015, armata turcă a doborât un bombardier rus, la frontiera cu Siria.

Din martie 2011, Siria se confruntă cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`