Doi polițiști din Zalău au ajutat o gravidă să ajungă la spital, după ce l-a oprit pe soțul acesteia în trafic pentru viteză prea mare / Ce s-a întâmplat după

Doi polițiști din Zalău au ajutat o gravidă să ajungă la spital, după ce l-a oprit pe soțul acesteia în trafic pentru viteză prea mare / Ce s-a întâmplat după
Sursa foto: Facebook - Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Doi polițiști de Zalău au ajutat o gravidă să ajungă la spital, după ce l-au oprit pe soțul acesteia în trafic pentru că se deplasa cu o viteză mult prea mare. Echipajul de poliție din Sălaj era în acțiune pe Drumul Național 1H, noaptea, în timp ce au observat un autoturism care rula cu viteză dinspre Hereclean spre Zalău.

Când l-au oprit pe soțul femeii, aceștia au aflat că gravida intrase în travaliu, motiv pentru care conducea și cu acea viteză. Ulterior, polițiștii au fost lăudați pe pagina de Facebook a Poliției Române pentru gestul pe care l-au făcut, scrie Sportul Sălăjean.

Ce au făcut cei doi polițiști, după ce au ajutat-o pe gravidă să ajungă la spital

După ce au oprit autoturismul care rula cu o viteză de 104 km/h, cei doi polițiști au escortat vehiculul până la secția UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, utilizând și semnalele speciale de avertizare, pentru ca femeia să ajungă cât mai repede la unitatea medicală. În plus, unul dintre cei doi agenți au sunat la spital, așa că tânăra era așteptată în fața spitalului de un medic.

După ce i-au ajutat pe cei doi să ajungă în siguranță la spital, polițiștii i-au luat permisul soțului femeii.

Chiar dacă s-a ales cu permisul luat, bărbatul a ținut să mulțumească polițiștilor pentru gestul pe care l-au făcut.

„Da, poliţia nu e făcută doar pentru a da amenzi, pentru a sancţiona şi pentru a intimida omul. Chiar i-am apreciat pe cei trei tineri poliţişti, atât pentru faptul că au dat o mână de ajutor, cât şi pentru modul în care au vorbit cu noi. Chiar doresc să le mulţumesc în mod public!”, a transmis bărbatul.

După gestul pe care l-au făcut, agenții de poliție au fost felicitați oficial pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. „Ne mândrim cu voi, băieți! De asemenea oameni este nevoie în comunități, de asemenea exemple avem cu toții nevoie!”, se arăta în postarea publicată.

Ce s-a întâmplat la trei luni distanță de eveniment

La câteva luni distanță după fericitul eveniment, bărbatul a primit un telefon de la Poliție prin care era anunțat că trebuie să se prezinte la sediul instituției din Zalău. El nu a luat amendă, nu i-au fost luate puncte, însă a rămas fără permis pentru trei luni de zile.

„Este adevărat. Bărbatul care a condus autoturismul în seara respectivă a fost contactat telefonic de polițiștii rutieri, a fost invitat la sediul Poliției Municipiului Zalău pentru a i se întocmi proces-verbal de constatare a contravenției și a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 Rep., cu avertisment, fiind dispusă totodată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, a transmis Ioana Lascău, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sălaj, pentru sura menționată anterior.

În urma celor întâmplate, bărbatul a atacat procesul verbal, a depus o contestație și a formulat plângere contravențională. Acum, cazul este în rolul Judecătoriei Zalău.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`