Tomac (PMP), despre cancelarul Austriei: Nehammer a devenit oficial avocatul lui Putin, pentru că de mai bine de un an duce o politică agresivă împotriva intereselor UE (VIDEO)

Tomac (PMP), despre cancelarul Austriei: Nehammer a devenit oficial avocatul lui Putin, pentru că de mai bine de un an duce o politică agresivă împotriva intereselor UE (VIDEO)
Cancelarul german Karl Nehammer și prmeierul ungar Viktor Orban. Foto: Hepta - DPA Images / Georg Hochmuth

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP, a declarat marți, pentru B1 TV, că premierul ungar Viktor Orban și cancelarul austriac Karl Nehammer au ajuns să facă pe față jocul Rusiei și să saboteze Uniunea Europeană. Acesta a mai precizat că negocierile de preaderare a Ucrainei și Republicii Moldova la UE trebuie să înceapă cât mai rapid.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru.

Tomac: Nehammer face jocurile lui Putin

„E clar că Nehammer a devenit oficial avocatul lui Putin în UE, pentru că de mai bine de un an duce o politică agresivă împotriva intereselor UE.

Întâi a blocat extinderea Schengen spre estul Europei în mod absurd, încălcând o serie de drepturi pe care le au românii și bulgarii, acum vedem că iese un discurs absolut halucinant în care confundă lucrurile, spunând: ”nu suntem de acord cu Ucraina și Moldova dacă nu intră Bosnia și Herțegovina”, în condițiile în care spune că UE ar trebuie să se întârească și să se păzească de zonele care sunt încă vulnerabile. Deci e un dublu discurs care nu are niciun sens, niciun sâmbure de rațiune prin pozițiile pe care și le-a asumat.

Prin tot ce face, guvernul de la Viena nu servește decât unui singur stat – Rusia – lucru inacceptabil și sperăm că după acest Consiliu (European). dacă lucrurile vor eșua, să se lase cu concluzii foarte clare cu privire la aceste state (Austria și Ungaria), care cred eu că duc o politică asumată contra UE în interes pentru Rusia”, a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP, despre aderarea Ucrainei și Moldovei la UE

Acesta a precizat apoi că aderarea la UE a Ucrainei și Republicii Moldova nu e o chestiune de dacă, ci când: „Chestiunea care se discută acum ține de calendarul de integrare. Asta recomandă Comisia Europeană, asta recomandă Parlamentul, care a votat cu o largă majoritate începerea în acest an a negocierilor de preaderare a celor două state afectate de un război nimicitor și sângeros declanșat de Rusia în Ucraina, cu efecte directe în R. Moldova”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`