Carnea de porc provenită din Spania este cunoscută drept una dintre cele mai apreciate din Europa.
„Carnea de porc din Spania este pe primul loc în Europa, este cea mai bună carne la ora actuală, mai ales carnea de porc adult. Un porc bătrân este mai gustos decât un porc tânăr, are altă calitate a fibrei”, a spus Sorin Minea, președintele Romalimenta, în emisiunea „Totul despre Bani”.
Prin urmare, în timp ce 500 de grame de mușchiuleț de porc de la o carmangerie din România costă 25 de lei, cel din Spania atinge suma de 80 de lei. Aceasta reprezintă cel mai redus preț pentru carne de porc în regiunea vestică a Spaniei, scrie Romaniatv.
Miezul de ceafă de porc are un preț de 195 de lei pe kilogram, în timp ce în marile supermarketuri din ţara noastră se găsește la prețuri de 30 de lei pe kilogram.
Cruceta porcului, cunoscută și sub numele de secreto, reprezintă o porțiune din interiorul mușchiului situată între spată și piept, sub stratul de slănină. Prețul acestei delicatese este de 179 de lei pe kilogram.
Mușchiul de porc, cunoscut sub numele de pluma, costă 212 lei/kg și este o delicatesă rară, reprezentând doar 500 de grame dintr-un porc de 180 kg. Fileul de porc din Spania este disponibil la 160 lei/kg, în timp ce ceafa de porc se vinde la 182 lei/kg. Cotletul de porc, într-o bucată de 250 de grame, are un preț de 45 lei.