Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania. Autoritățile de acolo spun că există „risc de evadare” (VIDEO)

Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania. Autoritățile de acolo spun că există „risc de evadare” (VIDEO)
Cătălin Chercheș, imediat după reținerea sa de către polițiștii germani.

Autorităţile germane au transmis că fostul primar Cătălin Cherecheș va rămâne în arest pe parcusul procesului de extrădare deoarece există „risc de evadare”, informează Mediafax, citată de B1 TV. Germanii ar urma să evalueze condițiile din închisorile românești și modul în care a fost pronunţată sentinţa în cazul lui Cherecheș, fără ca aceste analize să împiedice în mod fundamental extrădarea.

Autoritățile germane, noi declarații în cazul Cherecheș

„În cadrul procesului, condiţiile închisorii din România trebuie acum examinate din oficiu, precum şi dacă s-a pronunţat aşa-zisa pedeapsă în lipsă. Atunci când se analizează existenţa unei hotărâri în lipsă, se stabileşte mai întâi dacă persoana urmărită penal a fost (ea însăşi) prezentă la toate şedinţele de judecată. Dacă nu a fost cazul, ar putea fi necesar să fie îndeplinite cerinţe suplimentare. Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică în mod fundamental extrădarea”, au transmis autoritățile germane.

Parchetul din Munchen a cerut deja mai multe informații pe care partea română trebuie să le transmită până la începutul lunii ianuarie. Parchetul se va adresa din nou Curţii Regionale Superioare, dar doar după ce va primi de la autoritățile române informațiile solicitate. Noi decizii ar urma să fie luate exclusiv în baza dosarului completat cu noile date.

Amintim că fostul primar din Baia Mare a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. El a fugit din România, deși era sub control judiciar, cu doar câteva ore înainte de pronunțarea sentinței definitive și a fost prins în Germania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`