Principiile eco-friendly nu ar trebui să se regăsească numai la nivelul obiceiurilor de consum. Locuința ta trebuie să fie în perfectă armonie cu responsabilitatea protejării mediului înconjurător și a resurselor naturale. Elementele designului eco au devenit părți integrante ale procesului de amenajare. Spațiile personale nu trebuie să fie doar confortabile, practice și în ton cu tendințele de design interior. Sustenabilitatea este un aspect esențial care va completa estetica generală și te va aduce mai aproape de natură.
Decorarea în ton cu noile reguli de organizare a spațiului începe din baie – locul dedicat relaxării trebuie să vină în completarea valorilor sustenabile. Vrei să afli cum poți obține cu ușurință un aspect durabil, în pas cu principiile de protejare a mediului? Descoperă în rândurile de mai jos câteva sfaturi utile!
Baia eco-friendly
O baie eco-friendly se deosebește de celelalte prin atmosfera pe care o creează. Devine o oază de liniște și răsfăț. Însă, avantajele pe care le oferă nu se rezumă doar la elementele de estetică. Iată doar câteva dintre ele:
Alegerea de aparate sanitare și iluminare inteligente poate minimiza consumul de energie electrică. Pe lângă reducerea costurilor aferente pentru plata facturilor, contribui inevitabil la gestionarea corectă a resurselor naturale. Investește, așadar, într-un rezervor WC cu funcție de economisire a apei.
Sporești gradul de confort personal. Un ambient efervescent, care te poate conecta cu natura înconjurătoare te ajută să scapi de stres și oboseală. Fiecare moment petrecut în baie te va ajuta să-ți reîncarci bateriile și să te relaxezi așa cum se cuvine.
Îmbunătățești calitatea aerului. Dacă integrezi un sistem inteligent de ventilație, care filtrează particulele și elimină pierderile de căldură, te bucuri mereu de o atmosferă proaspătă. Nu uita de ghivecele cu flori – pe lângă impactul asupra esteticii generale, vei resimți beneficii semnificative și asupra calității aerului.
Cum îți creezi o baie eco-friendly
Crearea unei băi eco-friendly nu este deloc o misiune imposibilă. Tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele de amenajare și să conturezi spațiul în funcție de nevoie personale. Ai rămas în pană de idei? Nu trebuie să-ți faci griji – iată doar câteva sfaturi utile:
Utilizează produse de curățare ecologice pentru a evita substanțele chimice dăunătoare pentru mediu și sănătatea umană. Alternativ, poți folosi ingrediente naturale precum oțetul, bicarbonatul de sodiu și lămâia pentru a elimina petele dificile de pe suprafețe sau excesul de murdărie.
Alege surse de iluminare eficiente energetic, cum ar fi becurile LED sau alternative care integrează senzori ingenioși. Modelele care se aprind și se sting automat în momentul în care este detectată mișcare în cameră sunt cele mai populare.
Investește în baterii baie cu termostat. Astfel, poți regla din prima intensitatea apei, fără a mai pierde timp prețios pentru a te bucura de o rutină de îngrijire corespunzătoare. Multe modele prezintă limitarea temperaturii la 38° C și o economie de apă de până la 40%. Însă, e esențial să alegi producători premium.
Alege mobilier pentru baie fabricat din materiale durabile și reciclabile. Variantele fabricate din lemn certificat sunt cele mai indicate. Și alternativele din PVC sau fier reprezintă investiții durabile. De asemenea, în cazul în care e posibil, recondiționează obiectele vechi pentru a le putea refolosi în baie.
Mizează pe simplitate. O baie sustenabilă integrează inevitabil principiile de amenajare minimaliste și farmecul unui loc decorat cu stil. Așadar, nu supraaglomera spațiul. Optează pentru cabine duș baie compacte, care să valorifice design-ul și să-i ofere un plus de versatilitate.
Băile eco-friendly oferă o pată de culoare locuințelor și completează cu succes principile sustenabile de amenajare. Pe lângă aspectul practic, sunt alegeri numai bune dacă îți dorești un design desăvârșit, în ton cu farmecul naturii înconjurătoare.
Aplică strategiile de mai sus și obține efecte vizuale inedite!