Adrian Marinescu, despre pneumonia cu bacterie atipică: Am avut-o întotdeauna, doar că au fost cazuri rare. Pot fi și forme severe, pot fi și complicații (VIDEO)

Adrian Marinescu, despre pneumonia cu bacterie atipică: Am avut-o întotdeauna, doar că au fost cazuri rare. Pot fi și forme severe, pot fi și complicații (VIDEO)
Foto: Pixabay

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, a vorbit despre pneumonia cu Mycoplasma pneumoniae, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a explicat că este vorba despre „o bacterie atipică pe care am avut-o întotdeauna, doar că au fost cazuri rare”.

Adrian Marinescu, pe B1 TV, despre pneumonia cu Mycoplasma pneumoniae

Întrebat dacă există cazuri de pneumonie infecțioasă la Institutul Matei Balș, medicul a explicat: „Cu siguranță că avem și eu cred că trebuie să facem o precizare importantă, Mycoplasma pneumoniae este o bacterie atipică pe care am avut-o întotdeauna, doar că au fost cazuri rare și că până în momentul de față nu s-a pus problema unei intensități sporite la nivel de internări – de fapt, nu se pune problema în România în momentul de față”.

„Totul a plecat din China și de la faptul că au observat că există mai multe cazuri de pneumonie mai ales la copii și aici s-a luat în discuție că poate fi Mycoplasma, cum ar putea să fie și un alt virus, cum ar putea să fie practic și infecțiile respiratorii de sezon. Din punctul meu de vedere, putem avea pneumonia cu Mycoplasma pneumoniae, care nu e doar la copii, poate fi indiferent de vârstă, pot fi și forme severe, pot fi și complicații, dar nu e nimic deosebit față de ce se întâmpla în alt sezon rece sau în alt moment”, a continuat Adrian Marinescu.

Întrebat cum se face diferența între tipurile de pneumonie, el a explicat: „În primul rând, trebuie să stabilești că e vorba de pneumonie – și aici un diagnostic clinic, un diagnostic care se referă la imagistică. Dacă vorbim strict de Mycoplasma, e o analiză de laborator care confirmă în mod clar, sunt mai multe variante, este serologia, sunt mai multe lucruri care se pot face, în spitalele de boli infecțioase și altele de specialitate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`