Adrian Wiener, despre dosarul vaccinurilor: Valeriu Gheorghiță cred că ar putea să aducă lămuriri. Nu cred că ar trebui extins excesiv acest dosar, în măsura în care se caută aflarea adevărului (VIDEO)

Adrian Wiener, despre dosarul vaccinurilor: Valeriu Gheorghiță cred că ar putea să aducă lămuriri. Nu cred că ar trebui extins excesiv acest dosar, în măsura în care se caută aflarea adevărului (VIDEO)
Sursa foto: Adrian Wiener / Facebook

Deputatul USR Adrian Wiener a comentat evenimentele din dosarul vaccinurilor, luni, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și s-a arătat de părere că nu ar trebui „extins excesiv acest dosar, în măsura în care, mă rog, se caută aflarea adevărului, nu neapărat partajarea unor vine”.

Adrian Wiener (USR), pe B1 TV, despre dosarul vaccinurilor

Întebat dacă se aștepta să fie audiat Andrei Baciu în dosar, deputatul USR a explicat: „Sigur, domnul Baciu a fost parte integrantă a lanțului de decizie în ceea ce privește vaccinarea. A fost adjunct la CNCAV, temporar a îndeplinit și funcția de președinte al CNCAV, structura care practic a concentrat decizia în ceea ce privește vaccinarea din România. Cred că a fost și reprezentantul României la negocierile cu Comisia Europeană în septembrie 2020, când s-au decis de fapt mecanismele contractuale, cele pe care nu le știm și cele de care, practic, se face vorbire în spațiul public de atâta amar de timp”.

Întrebat dacă ne putem aștepta și la alte audieri, el a spus: „E posibil, nu știu. Domnul Gheorghiță cred că ar putea să aducă lămuriri. Nu e vorba de acuzații aici, ci e vorba de a clarifica niște lucruri (…). Cred că și domnul Gheorghiță știe multe dintre lucrurile care ar putea să lămurească această situație. Nu știu dacă ar trebui să aibă vreo calitate (…). Cifrele actuale din raportul DNA sunt tot mai subțiri sau, mă rog, sunt demontate într-un fel sau altul (…). Sunt multe lucruri care factual lămurite probabil că ar fi în folosul public”.

Totodată, întrebat dacă ar fi posibilă o audiere a președintelui Iohannis, Adrian Wiener a răspuns: „Nu cred, nu cred, deși președintele Iohannis, la Consiliul European s-au luat până la urmă aceste decizii privind prorata și mecanismele contractuale, au fost aprobate și de către România, reprezentată de președintele Iohannis atunci, și cred că, da, a existat și un comitet consultativ pentru vaccinare și la Cotroceni. Președintele Iohannis a avut poziții publice în ceea ce privește vaccinarea, dar nu cred că ar trebui extins excesiv acest dosar, în măsura în care, mă rog, se caută aflarea adevărului, nu neapărat partajarea unor vine”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)