14 automarfare cu 190 de tone de deșeuri aduse din alte țări europene au fost oprite la intrarea în România. Urmau să fie duse la firme din țară (FOTO)

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în țară a 14 automarfare, încărcate cu aproape 190 de tone de deșuri aduse din Danemarca, Germania, Austria și Olanda, întrucât șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului.

14 automarfare cu 190 de tone de deșeuri, oprite la intrarea în România

Deșeurile urmau să fie duse la firme din România, dar autoritățile din Arad și Bihor le-au blocat intrarea în țară.

Dintre cei 14 șoferi, 13 sunt români, iar celălalt este ceh. Din documentele de însoțire a mărfii reiese că aceștia transportau haine, mobilă, produse electrice și electrocasnice.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II au efectuat la sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a paisprezece automarfare conduse de treisprezece cetățeni români și un cetățean ceh. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri – haine, mobilă, produse electrice și electrocasnice de la diferite societăți comerciale din Danemarca, Germania, Austria și Olanda pentru firme din România”, spune Poliția de Frontieră, luni, într-un comunicat de presă.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad”, se mai arată în același comunicat.

În automarfare erau în total peste 189.000 de kilograme de deșeuri.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 189.141 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport”, mai notează Poliția de Frontieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Bolojan: Cred că Antonescu e candidatul comun al coaliției și că aceste lucruri se vor clarifica și la PSD / Dacă nu se stabilește rapid un calendar electoral, probabilitatea să se țină alegerile înainte de Paște e foarte scăzută (VIDEO)
23:39 - Nicușor Dan spune că a comandat un sondaj: La intenția de vot, primul e Călin Georgescu – peste 40%
23:25 - Călin Georgescu se autointitulează „președintele ales al României” și dă dispoziții instituțiilor: Parlamentul să anuleze mandatul dictatorial al lui Iohannis, Parchetul să cerceteze fraudarea alegerilor de către PSD, PNL, Iohannis și CCR
23:05 - Vasile Dîncu (PSD): Crin Antonescu a fost un candidat de rezervă. Nu știm dacă mai este potrivit
22:44 - Marcel Ciolacu, prima reacție după ce Crin Antonescu și-a suspendat candidatura la prezidențiale
22:26 - Bolojan: Săptămâna care vine cred că e o perioadă potrivită să se stabilească acest calendar al prezidențialelor. Validarea candidaturii lui Crin Antonescu e corectă, toți liderii partidelor din coaliție ne-am asumat-o (VIDEO)
22:11 - Crin Antonescu: „Nu m-am retras, nu am abandonat, e o decizie pe care o aștept a acestor partide. Pe mine, așa cum s-a întâmplat întotdeauna, puteți conta” (VIDEO)
21:52 - Crin Antonescu, reacție „cu simpatie” la declarațiile lui Nicușor Dan: „A luat apărarea partidelor. M-am gândit: uite ce candidat bun ar fi fost pentru ei!” (VIDEO)
21:33 - Crin Antonescu: „Nu tremură inima în mine că voi fi sau nu candidat. Pentru asta, inima mea e de piatră” / Despre Călin Georgescu: „Asemenea bazaconii, grozăvii nu am mai văzut” (VIDEO)
21:11 - Crin Antonescu: O chestiune chiar urgentă e stabilirea datei alegerilor. Nu e normal să prelungim un provizorat nu foarte simpatic multor oameni (VIDEO)