Antony Blinken: Israel trebuie să facă mai mult pentru protejarea civililor din Gaza. Cred că intenția există, însă rezultatele nu se arată întotdeauna

Antony Blinken: Israel trebuie să facă mai mult pentru protejarea civililor din Gaza. Cred că intenția există, însă rezultatele nu se arată întotdeauna
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Chris J Ratcliffe

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a îndemnat Israelul să facă mai mult pentru a-i proteja pe civilii palestinieni în războiul cu Hamas, duminică, în timp ce tancurile israeliene se îndreptau spre principalul oraș din sudul Fâșiei Gaza, relatează Reuters.

Israel trebuie să facă mai mult pentru protejarea civililor din Gaza, a subliniat Antony Blinken

La două zile după vetoul dat de SUA pe rezoluția prin care se cerea un armistițiu umanitar în Gaza, șeful diplomației americane a declarat că Statul Israel trebuie să facă mai multe eforturi pentru protejarea civililor și pentru a se asigura că asistența umanitară ajunge la cei care au nevoie.

„Critic este să ne asigurăm că operațiile militare sunt concepute în jurul protecției civililor”, a declarat Antony Blinken la CNN.

„Cred că intenția există. Însă rezultatele nu se arată întotdeauna”, a continuat șeful Departamentului de Stat.

SUA „nu vede suficiente” eforturi în ceea ce privește stabilirea unor timpi și rute pentru a permite misiunilor umanitare să livreze ajutoare și să îi ajute pe civili să se ferească de pericol.

OMS susține că situația sanitară din Fâșia Gaza este „catastrofică”.

Forțele israeliene și-au croit drum spre inima orașului Khan Younis din sudul Fâșiei Gaza, duminică, după o noapte de lupte intense.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`