Joe Biden l-a invitat pe Volodimir Zelenski în SUA. Discuții cruciale marți la Casa Albă

Joe Biden l-a invitat pe Volodimir Zelenski în SUA. Discuții cruciale marți la Casa Albă
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / ABACA

Președintele SUA, Joe Biden, l-a invitat la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre războiul împotriva Rusiei și despre „importanța vitală” a sprijinului american pentru Kiev, relatează Reuters.

Joe Biden l-a invitat pe Volodimir Zelenski la Casa Albă pe 12 decembrie

Partea americană spune că Joe Biden și Volodimir Zelenski vor vorbi despre „nevoile urgente” cu care se confruntă Ucraina.

Anunțul vine într-un moment în care Casa Albă caută să perfecteze în Congres un acord de furnizare de ajutor militar pentru Ucraina și Israel.

Reprezentanții președintelui ucrainean spun că Volodimir Zelenski va ajuge luni la Washington și va vorbi cu omologul său american în cadrul unei vizite de lucru care va cuprinde „o serie de întâlniri și discuții”.

Câteva dintre subiectele-cheie ale vizitei în SUA vor fi cooperarea cu SUA în sectorul apărării, „în special prin proiecte comune pe producția de arme și sisteme de apărare antiaeriană, precum și coordonarea eforturilor dintre țările noastre în anul următor”, au mai spus reprezentanții președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean a fost în acest weekend în Argentina pentru ceremonia de învestire a noului președinte argentinian și s-a întâlnit la Buenos Aires și cu Viktor Orban, principalul opozant al inițiativelor europene pentru susținerea Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`