Rețeta de biscuiți cu unt / De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare

Rețeta de biscuiți cu unt / De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare
Sursa foto: Freepik.com

Biscuiții cu unt, un adevărat desert, cel puțin în preajma sărbătorilor de iarnă, sunt ușor de preparat și pot fi ornați de Crăciun. Atunci când vreți să pregătiți ceva dulce pentru cei mici în perioada sărbătorilor puteți alege să faceți biscuiți cu unt, pentru că nu sunt greu de preparat și merg foarte bine cu o cană de lapte sau cafea.

De ce ingrediente ai nevoie pentru biscuiți cu unt

Pentru a face cei mai buni biscuiți cu unt ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 ou;
  • 100 grame unt rece;
  • 250 grame făină;
  • 25 grame amidon;
  • 75 grame de zahăr;
  • 30 grame de smântână grasă;
  • vanilie;
  • un plic de praf de copt;
  • un praf de sare.

Iată cum să prepari biscuiții cu unt

Pentru a prepara biscuiții cu unt trebuie să amestecăm, cu o lingură, într-un bol toate ingredientele uscate. Mai apoi se adaugă untul, oul și smântâna. Ulterior trebuie să frământăm compoziția până se omogenizează, iar aluatul nu se lipește de mâini.

După ce am frământat aluatul astfel încât să nu se lipească de mâini trebuie să îl lăsăm la odihnit în frigider pentru aproximativ 10 minute, scrie romaniatv.net.

Când au trecut cele 10 minute putem să scoatem aluatul și să îl întindem și să-l decupăm exact așa cum ne dorim. Pentru a intra în spiritul sărbătorilor de iarnă puteți să folosiți forme de brad, steluțe, oameni de zăpadă și altele. După asta, biscuiții formați trebuie puși într-o tavă, iar mai apoi la cuptor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)