Descoperire inedită: Un tablou de Rembrandt a fost regăsit după ce a fost dispărut timp de 70 de ani

Descoperire inedită: Un tablou de Rembrandt a fost regăsit după ce a fost dispărut timp de 70 de ani
Sursa foto: Matricea Romaneasca

Un tablou atribuit lui Rembrandt și considerat dispărut timp de 70 de ani a fost descoperit într-un mod neașteptat și vândut recent la licitația Sotheby’s sub numele „Adorația magilor”.

Pictura, anterior evaluată între 10.000 și 15.000 de euro, a fost cumpărată în 2021 pentru 860.000 de euro și a fost identificată ulterior ca o „lucrare de mare importanță” a celebrului pictor olandez, relatează Click.ro.

Tabloul este o lucrare autogradă a lui Rembrandt

Tabloul a fost achiziționat în 1955 de colecționarul J.C.H. Heldring și a fost considerat dispărut până în 2021, când a fost vândut de Christie’s.

La acea vreme, a fost atribuit unui „Cerc al lui Rembrandt” sau unui artist apropiat. Ulterior, Sotheby’s a efectuat cercetări care au dus la concluzia că este o lucrare autografă a lui Rembrandt.

Sotheby’s a evaluat lucrarea între 12,6 și 18,8 milioane de dolari

După vânzarea din 2021, cumpărătorul anonim a trimis tabloul la Sotheby’s, declanșând un proiect de cercetare de 18 luni.

Analiza, care a inclus raze X și imagistică în infraroșu, a stabilit autenticitatea picturii, aceasta fiind considerată o lucrare semnată de mâna lui Rembrandt.

Înainte de vânzare, Sotheby’s a evaluat lucrarea între 12,6 și 18,8 milioane de dolari. Cu această atribuire corectată, tabloul a devenit o „oportunitate fantastică” în lumea artei, atrăgând atenția colecționarilor și pasionaților.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`