Parcare gratuită în Bucureşti pentru maşinile electrice. Ce condiţie trebuie îndeplinită de șoferi

Parcare gratuită în Bucureşti pentru maşinile electrice. Ce condiţie trebuie îndeplinită de șoferi
Sursa foto: Hepta

Șoferii cu mașini electrice și hibride înregistrate în București vor beneficia în continuare de gratuitate la utilizarea parcărilor publice de utilitate generală.

Parcare gratuită în Bucureşti pentru șoferii de mașini electrice

În fiecare zi, aproximativ 1.4 milioane de vehicule circulă prin capitala României, generând adesea provocări în ceea ce privește găsirea unui spațiu de parcare disponibil. Pentru a face față acestei situații, Primăria Capitalei a implementat diverse facilități care permit rezidenților să parcheze gratuit în oraș.

Pentru a beneficia de gratuitate, posesorii au obligaţia de a înregistra autoturismul în Registrul informatic al autoturismelor electrice și hibride, ținut de operatorul serviciului public pentru administrarea parcajelor.

Înregistrarea se efectuează pe baza cererilor depuse de proprietarii autoturismelor. Operatorul serviciului public va identifica autoturismele beneficiare de gratuitate în momentul verificării parcărilor, utilizând informațiile înregistrate în sistemul electronic, scrie Observator News.

Ce condiţie trebuie îndeplinită

Excepții vor constitui vehiculele electrice și hibride utilizate în cadrul serviciilor de transport intermediat prin platforme digitale, cele implicate în sistemele de car-sharing intermediat prin platforme digitale, precum și cele care, prin aplicarea de colante, dispozitive audio-video sau afișaje, afișează mesaje publicitare.

Mașinile electrice și cele hibride, inclusiv cele hibride clasice și plug-in hybrid, pot fi parcate gratuit, dar proprietarii trebuie să le înregistreze în Registrul informatic al mașinilor electrice și hibride, care este ţinut de operatorul serviciului public de administrare a parcajelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`