Avocatul Adrian Cuculis, cel care îl reprezintă pe IPS Teodosie, despre scandalul din Arhiepiscopia Tomisului: „Nu are cum să ajungă niciodată în instanţă”

Avocatul Adrian Cuculis, cel care îl reprezintă pe IPS Teodosie, despre scandalul din Arhiepiscopia Tomisului: „Nu are cum să ajungă niciodată în instanţă”
Foto: Facebook / Captura video YT

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este investigat pentru cumpărare de influență, iar avocatul său, Adrian Cuculis, susține că nu ar trebui să își facă griji în urma verificărilor DNA.â

Ce spune Adrian Cuculis, avocatul care îl reprezintă pe ÎPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului se află în mijlocul unei situații fără precedent, fiind acuzat că ar fi oferit un om de afaceri suma de 160.000 de lei în schimbul reabilitării unor clădiri.

Autoritățile au luat act de caz, iar Direcția Națională Anticorupție (DNA) a demarat investigații în legătură cu acesta. În consecință, Înalt Prea Sfințitul Teodosie este cercetat penal pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de cumpărare de influență.

Adrian Cuculis este avocatul care îl susține pe ÎPS Teodosie și spune că acesta nu ar trebui să se teamă de consecințe. Cuculis afirmă că există puține șanse ca acest caz să ajungă în instanță, subliniind că modul în care au fost obținute probele este extrem de dubios și plin de îndoieli, scrie Spynews.ro.

Avocatul nu crede că acest caz va ajunge să fie urmărit penal

Din acest motiv, Adrian Cuculis nu crede că acest caz va ajunge să fie urmărit penal, având în vedere legile și principiile juridice.

Mai mult, el susține că nu există indicii privind săvârșirea unor acte de corupție sau complicitate la astfel de fapte, susținându-se pe materialul video furnizat instanței pentru analiza detaliată a situației.

Cazul mediatizat în ceea ce-l priveşte pe IPS Teodosie din punctul de vedere al avocatului care îl apără nu are cum să ajungă niciodată în instanţă. Şi asta pentru că acolo discutăm despre nişte probe care au fost obţinute în mod îndoielnic, prin provocări mai degrabă, sau cum se spune în termeni juridici prin neloialitatea administrării probelor.

Acest lucru duce în cele din urmă la imposibilitatea urmării penale a unei persoane. Pe de altă parte, dacă ne uităm la materialul pus la dispoziţie cu privire la pretinsa complicitate la cumpărare de influenţă, acest lucru poate fi constatat că nu se încadrează la infracţiuni de corupţie, de complicitate la infracţiuni de corupţie”, a declarat Adrian Cuculis, conform observatornews.ro

Urmăriți B1TV.ro și pe
`