Unul din fiii interlopului Butoane, ridicat de DIICOT pentru trafic de persoane

Unul din fiii interlopului Butoane, ridicat de DIICOT pentru trafic de persoane

Unul din fiii lui Octavian Grecu, zis Butoane, celebrul interlop din Giurgiu, și alți trei locotenenți ai săi, au fost ridicați, joi, de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane.

Numele lui Octavian Grecu a fost relaționat cu moartea baschetbalistului american Hardy Chauncey, care a fost victima unei agresiuni într-un bar din Giurgiu. Ulterior, în presă au apărut înregistrări de la petreceri, unde senatorul Cezar Măgureanu petrecea alături de „Butoane”, alături de maneliști.

Apropiaţii lui Octavian Grecu spun că începuturile clanului Butoane sunt legate de cămătărie şi de trafic cu valută, dar şi de lupta pentru a se impune în Giurgiu. Supremația clanului Butoane a început în anii 90, după ce înlăturat supremația fraților Costea, Viorică și a unui clan țigănesc condus de frații Năsturică.

Membri ai clanului „Butoane” au fost reţinuţi pentru prima oară în 1996, după un incident identic cu cel în care şi-a pierdut viaţa sportivul american Chauncey Hardy. Atunci, un cetăţean german de origine română a fost lovit de unul din clanul „Butoane” şi a căzut cu capul de asfalt. Victima avea un fiu în Serviciul Român de Informații, susține un interlop local.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră