Un fost ambasador al SUA ar fi spionat pentru Cuba timp de peste 40 de ani

Un fost ambasador al SUA ar fi spionat pentru Cuba timp de peste 40 de ani
Foto: Pixabay

SUA îl acuză pe un fost ambasador în Bolivia că ar fi spionat pentru Cuba timp de peste 40 de ani, în ceea ce Departamentul de Justiție a descris drept una dintre cele mai îndelungate infiltrări ale unui agent străin în guvernul american, relatează Reuters.

Fostul ambasador american ar fi spionat pentru Cuba timp de peste 40 de ani

Victor Manuel Rocha, ambasador al SUA în Bolivia în perioada 2000-2002, a fost inculpat pentru multiple infracțiuni federale, inclusiv pentru că ar fi acționat ca agent străin și ar fi obținut fraudulos un pașaport, a precizat Departamentul american de Justiție.

„Susținem că timp de peste 40 de ani Victor Manuel Rocha a servit ca agent al guvernului cubanez și a căutat și obținut funcții în cadrul guvernului Statelor Unite care să-i ofere acces la informații nepublice și capacitatea de a afecta politica externă a SUA”, a declarat procurorul general Merrick Garland.

Rocha (73 de ani) a fost arestat de autoritățile americane.

De-a lungul carierei a lucrat pentru Departamentul de Stat (1981-2002), pentru Consiliul de securitate națională al Casei Albe (1994-1995), dar a fost și consilier pentru comandamentul sud al armatei SUA (2006-2012).

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`