Avocatul Cristian Ene, despre fuga lui Cătălin Cherecheș, în Germania: „Vorbim de un plan pus la punct anterior deciziei în sine”. Cât de mult s-ar putea prelungi extrădarea fostului primar (VIDEO)

Avocatul Cristian Ene, despre fuga lui Cătălin Cherecheș, în Germania: Vorbim de un plan pus la punct anterior deciziei în sine. Cât de mult s-ar putea prelungi extrădarea fostului primar (VIDEO)
Cătălin Chercheș, imediat după reținerea sa de către polițiștii germani.

Avocatul Cristian Ene a avut o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru, unde a vorbit despre fuga lui Cătălin Cherecheș, în Germania. Avocatul este de părere că, în acest caz, fostul primar fugit din țară, având un plan bine pus la punct.

Avocatul Cristian Ene a comentat cele spuse de apărătorul lui Cătălin Cherecheș, care susține că se teme că cineva l-a păcălit pe fostul edil să plece din țară.

„Asemenea afirmații nu sunt susținute din punct de vedere al interesului judiciar. O persoană nu poate fi manipulată așa ușor și mai ales o persoană de pregătirea domnului Cherecheș, care să fie convins în câteva minute să facă rost, instantaneu, și de o carte de identitate a unei rude și, ulterior, să părăsească teritoriul României.

Nu, aici vorbim, totuși, de un plan pus la punct anterior deciziei în sine, un act ce ne este susținător al acestei teze este chiar faptul că în noaptea de dinaintea plecării domnia sa a filmat și un mesaj către societatea românească, mesaj ce nu face altceva decât să dovedească capacitatea intelectuală a domnului Cherecheș, de a încerca să-și realizeze propria soartă în detrimentul deciziei juridice, ce a venit în defavoarea apărării domniei sale.

Într-adevăr, plecarea domnului Cherecheș nu face altceva decât să îi îngreuneze soluționarea favorabilă a cererii de strămutare. Sperăm în continuare ca judecătorii să se uite într-un dosar și nu să se uite în societate, în momentul când va judeca. Dacă într-adevăr va găsi o stare de incompatibilitate și motive suficiente pentru a fi admisă cererea de strămutare, Înalta Curte o va face. Dacă nu vor fi acestea argumente obiective, cererea va fi respinsă.

Acum, trecem mai departe la ceea ce înseamnă cererea de extrădare, formulată de către statul român, prin Ministerul de Justiție, adresată Statului, pe teritoriul căruia a fost identificat domnul Cherecheș, și anume statul german. Domnul Cherecheș și-a exercitat dreptul la opțiune judiciară din punct de vedere al extrădării și nu a dorit să facă opțiunea voluntară de a se prezenta în România și de a da eficiență mandatului de încarcerare. În atarea situație, cererea de extrădare va fi analizată de către un judecător, în Germania, în următoarea perioadă, perioadă în care domnul Cherecheș este supus măsurii încarcerării până la momentul soluționării acestei cereri”.

Cât de mult s-ar putea prelungi extrădarea lui Cherecheș

Avocatul a fost întrebat cât de mult s-ar putea prelungi extrădarea lui Cherecheș.

“Există posibilitatea ca pe anumite vicii de procedură sau modalități judiciare să poată fi prelungită câteva luni de zile.

Însă, în Germania, procedurile sunt destul de stricte din punct de vedere al termenelor acordate. Se vor acorda termene scurte, astfel încât să clarifice fondul cererii de extrădare”.

Avocatul Cristian Ene a vorbit și despre poza cu Cătălin Cherecheș, în care apare cu răni pe față, după ce a fost prins, în Germania.

“În situația în care domnul Cherecheș va considera că i s-au vătămat drepturile și, de asemenea, a suferit o violență din partea poliției din Germania are posibilitatea să facă o sesizare față de persoanele ce au făcut exercițiu de încătușare, exercițiul care nu trebuie să fie urmat de acțiuni violente, astfel încât să vatăme persoana ce urmează a fi încătușată. Însă, această atitudine a domniei sale o vom vedea pe viitor. Dacă domnul Cherecheș va face o plângere penală împotriva ofițerilor din Germania, acesta o poate exercita prin intermediul avocatului din Germania. Până la acest moment, domnul Cherecheș nu și-a exercitat acest drept”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:47 - Sondaj de opinie, în ajunul alegerilor prezidențiale: Luptă strânsă între Elena Lasconi și George Simion pentru intrarea în turul doi. Cei doi sunt cotați la 19%
11:34 - Cât a costat încoronarea regelui Charles al III-lea? Publicarea cifrelor a dus la critici privind sumele mult prea mari cheltuite
11:29 - Un avion Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara a ajuns la Cluj-Napoca / Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu de vânt
11:17 - Zi decisivă pentru aderarea la Spațiul Schengen: Austria dă semne că va debloca aderarea deplină a Bulgariei şi României
10:50 - Aeronavele F-16 vor executa zboruri la înălţimi mici pe întreg teritoriul țării. Anunțul Forțelor Aeriene Române
10:26 - Reacția NATO după ce Rusia a lansat în Ucraina o rachetă balistică: „Nu va schimba determinarea aliaţilor NATO de a sprijini Ucraina”
10:25 - Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan: „Nu o să se desființeze oficii poștale și nu o să fie dați oameni afară” / „Până în momentul de față nu sunt încântat de modul în care s-a reușit implementarea programului de investiții de la Poșta Română” (VIDEO)
09:56 - Prime cât trei salarii pentru angajații ANAF care aduc mai mulți bani la stat
09:48 - Autostrada A1 a fost închisă din cauza vântului puternic și a viscolului. Mai multe indicatoare rutiere au fost distruse
09:26 - Cod roșu şi portocaliu de viscol în cea mai mare parte a ţării. Rafale de vânt vor fi de peste 120 km/h