Vameșii de la Calafat acuzați de luare de mită s-au întors la muncă în același loc

Vameșii de la Calafat acuzați de luare de mită s-au întors la muncă în același loc
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Cei 23 de polițiști de la Vama Calafat reținuți pentru luare de mită s-au întors la fix același loc de muncă, în aceleași funcții. Ei sunt acum sub control judiciar, după ce Curtea de Apel Craiova le-a admis recursul la măsura arestului preventiv.

Vameșii acuzați de luare de mită revin pe posturi

Judecătorii Curții de Apel Craiova au hotărât că vameșii se pot întoarce la muncă, dar condiția e să nu comunice între ei, informează Digi24. De asemenea, ei sunt obligați să se prezinte la Parchet ori de câe ori sunt chemați.

Polițiștii de la vamă au fost urmăriți de DNA din 2022 până luna trecută. La percheziții, anchetatorii au găsit în casele lor 155.000 de euro, 70.000 lei, parfumuri și țigări. Potrivit procurorilor, suspecții cereau de la fiecare șofer o ”taxă” de cinci euro, dar cum mașinile erau multe, ei făceau bani buni după fiecare tură.

Șeful Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, despre cazul de la Calafat

Despre acest caz de corupție a vorbit, pentru B1 TV, Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor din România.

„E undeva la 2000-3.000 de lei salariul plus norma de hrană la cel care stă, efectiv, în stradă, acolo. E salariul mic, e tentant să iei, dar asta nu e o justificare.

Zvonurile sunt că acolo era un sistem piramidal. Acolo ar fi luat și șefii, încă nu a putut fi probată această situație. Sper că DGA-ul acum sub conducerea noului șef, care am înțeles că este un profesionist față de domnul Vasilescu, căruia îi plăcea mai mult să frece menta decât să frece pixurile pe hârtie și să-și facă treaba. Sper că vom scăpa noi, ca sistem de ordine publică, siguranță națională, de toți corupții aceștia”, a declarat Cosmin Dorobanțu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`