Agenda premierului Marcel Ciolacu în SUA: Dialog diplomatic cu cele mai importante oficialități

Agenda premierului Marcel Ciolacu în SUA: Dialog diplomatic cu cele mai importante oficialități
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul României, Marcel Ciolacu, se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în perioada 2-7 decembrie. În cadrul acestei vizite, are programate întâlniri cu oficialități americane de rang înalt și reprezentanți importanți din administrația SUA.

Printre obiectivele principale ale agendei premierului se numără discuții programate cu secretarul de stat Antony Blinken și secretarul Apărării, Lloyd Austin. De asemenea, Marcel Ciolacu va avea o întâlnire cu secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres.

În cadrul activităților programate pentru duminică, 3 decembrie, se include o vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, urmată de o recepție cu membri ai comunității românești. De asemenea, premierul va depune o coroană la Cimitirul Eroilor Arlington și va avea o întrevedere cu secretarul Apărării, Lloyd Austin.

Ziua de marți este rezervată pentru discuții cu reprezentanții companiilor Lockheed Martin și Google. Totodată, premierul se va întâlni cu conducerea Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților și cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA.

Premierul Marcel Ciolacu va aborda, de asemenea, problemele energetice în cadrul întâlnirilor cu secretarul pentru Energie Jennifer Granholm și cu conducerea United States Energy Association (USEA). Aceste discuții vor aduce în prim-plan provocările energetice cu care se confruntă întreaga comunitate internațională.

Miercuri, la New York, premierul va continua dialogul la nivel mondial, având întâlniri programate cu președintele Consiliului Evreiesc Mondial, Ronald S. Lauder, și cu președintele Adunării Generale a ONU, Dennis Frances.

De menționat că întâlnirea inițial planificată cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a fost anulată din motive legate de participarea acesteia la conferința ONU privind schimbările climatice de la Dubai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`