Impresiile unui american după ce a mâncat într-un restaurant din România: „Sunt prețuri pe care nu le-am văzut nicăieri în lume”

Impresiile unui american după ce a mâncat într-un restaurant din România: „Sunt prețuri pe care nu le-am văzut nicăieri în lume”
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Un tânăr din America, care a călătorit în România pentru a realiza un documentar, a rămas surprins de bipolaritatea țării noastre. Potrivit acestuia, țară este elegantă, însă ascunde o sărăcie apăsătoare.

România, o ţară elegantă, dar săracă

Se pare că tânărul din Statele Unite ale Americii, a cărui mamă a emigrat la noi în țară în anii 1970, călătorește în Europa de Est împreună cu iubita lui, tocmai pentru a realiza un documentar. Acesta își dorește să le arate rudelor, și nu numai, schimbările prin care regiunea a trecut în ultimii 50 de ani.

Claudiu, care are o mamă româncă și un tată bulgar, a văzut deja țările în care se simte cel mai bine acasă, mai exact România și Bulgaria.

Totodată, ceea ce l-a surprins cel mai mult la noi în țară au fost prețurile din supermarketuri, dar și din unele restaurante.

„Supermaketurile românești sunt cred că cele mai scumpe din Europa de Est. Prețuri mari, nejustificate, mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii mici.

Iar lucrurile pare că nu s-au schimbat prea mult față de anii comunismului, mai ales că dacă mergi la țară sau într-un oraș mic vezi multă sărăcie.

În orașele mari în care spuneam că am fost, lucrurile stau puțin altfel, lumea pare că are mai mulți bani, sunt restaurante scumpe, luxoase”, a declarat acesta, notează romaniatv.net.

Reacția tânărului după ce a mâncat într-un restaurant din România

Se pare că București, Brașov și Cluj sunt cele trei orașe care i-au atras atenția lui Claudiu.

În momentul în care a ajuns în Cluj, americanul a decis să meargă la cel mai scump restaurant de la noi din țară, care a devenit cunoscut după ce patronul a inclus în meniu cel mai scump burger din lume, vândut cu 6.200 de euro.

„Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva! Sunt prețuri pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, iar eu chiar am umblat în țări scumpe, inclusiv în Singapore și Japonia.

Și nu dorm la două stele și nici nu mănânc pe bancă în parc, ci mi-am permis peste tot restaurante bune. Mâncarea la restaurantul din Cluj a fost foarte bună, da, nimic de zis, dar am lăsat cred că echivalentul a vreo 2.500 de dolari.

Și da, am mâncat, m-am îndopat, am și băut bine, dar parcă totuși a fost mult prea mult. Apoi, m-am gândit că în România sunt milioane de oameni care trăiesc cu salariul minim de 400 de euro și mi-a fost rușine, m-am simțit ca un individ parvenit care aruncă cu banii când alții flămânzesc”, a mai susținut tânărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`