Sfântul Andrei 2023: Ce alimente trebuie să dai de pomană în această zi de sărbătoare

Sfântul Andrei 2023: Ce alimente trebuie să dai de pomană în această zi de sărbătoare

De Sfântul Andrei, românii respectă tradiții precum mersul la biserică, oferirea de pomană (colivă și alte mâncăruri sfințite), și rugăciuni pentru odihna celor decedați.

Ce alimente trebuie să dai de pomană de Sfântul Andrei

În Postul Crăciunului, tradiția îndeamnă oamenii să ofere alimente de post. Odată cu sărbătoarea Sfântului Andrei, se permite includerea peștelui în daruri, alături de ulei și vin, simbolizând generozitatea și solidaritatea în pregătirea pentru sărbătoarea Crăciunului.

În pachetele pentru cei plecați în lumea de dincolo, credincioșii așează cu grijă elemente simbolice precum colivă, pâine și vin. În plus, pot include sarmale de post, mazăre, ardei umpluți sau orez cu ciuperci, scrie Fanatik.ro.

Pachetele pot cuprinde și delicii precum salată de icre, hummus, salată de vinete, pește, legume, fructe și tofu. Mai pot adăuga dulciuri de post sau băuturi răcoritoare. Gospodinele au posibilitatea să pregătească aceste mâncăruri acasă sau să le achiziționeze de la piețe sau supermarketuri.

Ziua de Sfântul Andrei, o zi a milosteniei

Ziua de Sfântul Andrei se caracterizează prin generozitate și compasiune, fiind o ocazie specială pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Cei care ajută nu trebuie să aștepte vreo răsplată pentru faptele bune pe care le-au făcut.

În același timp, credincioșii sunt îndemnați să renunțe la gândurile negre și să se concentreze asupra acțiunilor benefice. Ar trebui să-și îndrepte atenția și gândurile pentru a le face bine altora, cât și lor înșiși.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Avertismentul specialiștilor: Depăşirea pragului de încălzire a climei cu 1,5°C va avea consecinţe ireversibile
23:56 - Cine este individul care l-a omorât pe Cătălin, șoferul din Prahova. Bărbatul a mai avut probleme cu legea
23:36 - Ministrul Adrian Câciu, despre riscul de a pierde 1,1 miliarde de euro din PNRR: „Toate se vor rezolva, avem o perioadă de șase luni”
22:59 - Călin Popescu-Tăriceanu, achitat de ÎCCJ în dosarul mitei de 800.000 de dolari
22:38 - România datorează o sumă uriașă țărilor în care au ales să se trateze românii. Lista statelor care trebuie să primească cei mai mulți bani
22:21 - Diana Buzoianu (USR), despre scandalul Nordis: „Degeaba venim cu demisiile pe masă dacă nu rezolvăm problemele de fond”
22:09 - Tănase Stamule (PNL), despre Nelu Tătaru: Dacă există probe, va plăti, dacă nu există, va câștiga în Instanță. Poate rămâne membru de partid, dar nu poate candida la nimic și nu mai poate ocupa o funcție de conducere (VIDEO)
22:07 - Pepe, atac furibund la adresa fostei soții, după ce a fost chemat din nou la tribunal: „Dacă îi dau fetele două săptămâni, nu știe ce să facă cu ele”
21:46 - Florin Bodog (PSD), despre acuzațiile de corupție care îl vizează pe Nelu Tătaru: „E greu pentru orice lider de partid să explice aceste gesturi” (VIDEO)
21:40 - Mircea Hava, despre coaliția PSD-PNL: „Dacă mă întrebați pe mine, mâine aș pleca de la guvernare / Ar fi excepțional să despărțim odată apele” (VIDEO)