Cauza morții pacienţilor de la Murgeni, o necunoscută încă. Rafila: Rezultatele analizelor nu reflectă corelaţia cu o posibilă toxiinfecţie alimentară

Cauza morții pacienţilor de la Murgeni, o necunoscută încă. Rafila: Rezultatele analizelor nu reflectă corelaţia cu o posibilă toxiinfecţie alimentară
Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății. Sursa foto: Alexandru Rafila / Facebook

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat, marți, că rezultatele analizelor făcute până acum nu reflectă o corelație între moartea celor trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni și o posibilă toxiinfecţie alimentară. În acest moment se așteaptă și rezultatele de la anatomopatologi.

Rafila, noi declarații despre tragedia de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

„Există rezultate. Am văzut aceste rezultate, şi de la ANSVSA, şi de la noi. Rezultatele micro-biologice nu reflectă corelaţia acestor rezultate cu o posibilă toxiinfecţie alimentară, cel puţin din ce rezultate avem până în momentul de faţă.

Adică, prezenţa unor bacterii care nu au semnificaţie atunci când sunt în număr mic, care se găsesc în mod obişnuit în aer, de exemplu… nu au semnificaţie deosebită. Mai aşteptăm şi alte rezultate şi de la anatomopatologi, să vedem dacă putem să le coroborăm şi să avem o posibilitate consolidată, împreună cu cei de la medicină legală”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Rezultatele parțiale comunicate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară nu au indicat prezenţa unor toxine sau a unor bacterii periculoase în alimentele ce au fost date pacienților.

Potrivit Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, datele tuturor analizelor vor fi transmise Ministerului Sănătăţii, care le va corobora și va formula o concluzie.

Dosar penal după ce trei pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Murgeni au murit

Amintim că poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce trei pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Murgeni au murit, săptămâna trecută, iar un altul a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Bârlad. Alți zeci de pacienți au fost transportaţi la spitale din Vaslui, Bârlad şi Iaşi.

Cu toții ar fi consumat alimente pe bază de peşte furnizate de o mănăstire din zonă, dar și conserve de peşte achiziţionate de reprezentanţii spitalului de la un comerciant din Bârlad.

Spitalul de Psihiatrie Murgeni a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a primit alimente necertificate, iar mănăstirea respectivă a fost amendată cu 40.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`