Medic oncolog din Suceava, acuzat că a luat mită de 280 de ori într-o singură lună / Ea ar fi primit bani, miere de albine, cașcaval, parfumuri și carne de porc

Medic oncolog din Suceava, acuzat că a luat mită de 280 de ori într-o singură lună / Ea ar fi primit bani, miere de albine, cașcaval, parfumuri și carne de porc
Sursa foto: Pixabay

Un medic oncolog din Suceava a fost trimis în judecată, după ce ar fi primit mită de 280 de ori într-o singură lună.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, medic specialist oncolog, care este cercetată în stare de control judiciar, după ce ar fi luat mită în formă continuată de 280 de ori, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Medicul specialist ar fi primit bani, dar și miere de albine, cașcaval, parfumuri sau carne de porc.

Câți bani a primit într-o singură lună

Femeia este medic oncolog în cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, iar în perioada aprilie 2022 a acceptat să primească bani pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența oncologică care trebuiau realizate gratuit.

De asemenea, în perioada 12 decembrie 2022 – 19 ianuarie 2023, medicul a primit suma de 20.660 lei și 750 de euro, dar și alte bunuri materiale, printre care miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice și carne de porc, de la pacienții săi.

În aprilie 2022, medicul a fost de acord să primească o sumă de bani în schimbul prescrierii unui anumit tratament medicamentos.

În perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, inculpata a primit bani și bunuri materiale pentru orice serviciu pe care îl făcea, de la acordarea consultației medicale și până la interpretarea unor analize medicale. În unele zile, ea primea bani sau produse de la peste 20 de pacienți, scrie antena3.ro.

Autoritățile au pus sechestrul asupra sumelor de 470 de euro, 7.750 de lei și 1.200 de lei ridicate de la medic, dar și asupra bunurilor ridicate din Ambulatoriul de Oncologie Medicală cu ocazia punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:30 - Mircea Fechet: Verificăm constant debitul Dunării și zonele în care riscul de inundații este crescut. Vom verifica 1.200 de km de diguri
17:16 - Apele Române, precizări despre situația de pe Dunăre. Când va fi atins vârful maxim al viiturii și cât de mare va fi
17:05 - Oncologul din Suceava care lua șpagă pentru a trata bolnavii a fost condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit
17:03 - Nelu Tătaru, după ce analizele de sânge arată că vatmanul implicat în accidentul mortal luase, de fapt, o pastilă de răceală: „Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active” (VIDEO)
16:59 - B1 TV va difuza documentarul „America Alege: Harris Vs. Trump”, în premieră și în exclusivitate TV în România (VIDEO)
16:45 - Marcel Ciolacu cere o schimbare în ceea ce privește Agenția Națională Antidrog: „Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori”
16:42 - Premierul Danemarcei, către aliați: Încetați cu discuțiile despre „linii roșii” și lăsați Ucraina să lovească Rusia
16:39 - Cu cât scoate ANAF la licitație o mașină cu numărul „FBI”? Vehiculul este un Golf din 2004
16:28 - Bandă unică pentru autobuze pe bd. Gheorghe Magheru, pe ambele sensuri. Nicușor Dan: Separatoarele de sens vor fi amplasate săptămâna viitoare
16:25 - Ce cumperi, în Germania, cu 350 de lei? O româncă stabilită acolo a mers într-un supermarket și a arătat cât de multe lucruri a achiziționat (VIDEO)