Armistițiul dintre Israel și Hamas ar trebui să înceapă vineri, 24 noiembrie, la 7 dimineața, anunță Qatar

Armistițiul dintre Israel și Hamas ar trebui să înceapă vineri, 24 noiembrie, la 7 dimineața, anunță Qatar
Foto: Hepta - Abaca Press / Saher Alghorra

O încetare a focului pe o perioadă de patru zile în Gaza, după un armistițiu între Israel și Hamas va începe vineri dimineață, după ce negociatorii au elaborat detaliile finale ale acordului, care va duce la eliberarea a zeci de ostatici deținuți de militanți, precum și a palestinienilor închiși de Israel.

Armistițiul de 4 zile ar fi prima pauză după 7 săptămâni de război

Majed al-Ansari, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Qatarului, a anunțat că încetarea focului va începe vineri la ora locală 7 dimineața.

El a spus că cele două părți au schimbat liste cu cei care urmează să fie eliberați, iar primul grup de ostatici reținut de Hamas – 13 femei și copii – va fi eliberat vineri după-amiază. Ajutoarele pentru palestinieni vor începe să intre în Gaza „cât mai curând posibil”, a spus Ansari.

Printre cei 150 de prizonieri palestinieni care urmează să fie eliberați sunt și femei și copii, dar nu e clar când vor fi eliberați.

Armistițiul aduce prima pauză în șapte săptămâni de război în Gaza și o oarecare uşurare atât pentru cei 2,3 milioane de palestinieni de pe teritoriu care au suferit bombardamente intense israeliene, cât și pentru familiile din Israel temătoare pentru soarta celor dragi luați captivi în timpul atacului sângeros lansat luna trecută de Hamas.

Rapoartele din Israel sugerează că ostaticii vor fi eliberați peste punctul de trecere a frontierei Rafah în Egipt și apoi aduși în Israel de Comitetul Internațional al Crucii Roșii și al Semilunii Roșii (CICR).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`