Ziua Națională a României – 2023. Orașul care va da mâncare gratuită de 1 Decembrie

Ziua Națională a României - 2023. Orașul care va da mâncare gratuită de 1 Decembrie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Apărării Naționale a dezvăluit detalii despre parada de 1 Decembrie de la București. Peste 1.500 de militari și specialiști din cinci instituții românești vor participa, alături de 150 de soldați și ofițeri din nouă țări. De asemenea, Suceava este primul mare oraș din România care oferă mâncare gratuită de Ziua Națională.

Suceava, primul mare oraș din România care oferă mâncare gratuită

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, sub Arcul de Triumf din București, defilează începând cu ora 11:00 unități de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor. Vor fi prezentate publicului aproximativ 130 de mijloace tehnice, inclusiv 40 de aeronave. Alături de militarii români, participă și aproximativ 150 de militari străini din nouă țări, scrie Click.ro.

Unități și avioane din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos participă la eveniment. Forțele străine aduc cu ele 23 de mijloace tehnice, printre care se numără aeronave de luptă din Germania, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Alba Iulia va servi gratuit varză cu cârnați trecătorilor

În curtea Palatului Princiar din Alba Iulia, de Ziua Națională a României, se va servi gratuit varză cu cârnați trecătorilor. Peste 5000 de porții vor fi pregătite de 20 de bucătari, folosind peste 1000 de kilograme de varză și aproximativ 450 de kilograme de cârnați. Mâncarea va fi gătită în ceaune imense și va fi servită după parada militară, începând cu ora 15.30.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`