Premierul Marcel Ciolacu: Nu am vorbit cu domnul președinte, dar nu văd o reținere în a promulga Legea pensiilor. Este falsă ideea că nu e sustenabilitate (VIDEO)

Premierul Marcel Ciolacu: Nu am vorbit cu domnul președinte, dar nu văd o reținere în a promulga Legea pensiilor. Este falsă ideea că nu e sustenabilitate (VIDEO)
În imagine: Președintele Klaus Iohannis dând mâna cu Marcel Ciolacu, liderul PSD Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu, a vorbit despre Legea pensiilor, în cadrul unui interviu pentru Europa FM, spunând că există bani pentru majorări.

„Nu am vorbit cu domnul președinte, dar nu văd o reținere în a promulga Legea pensiilor.

Am avut un Parlament foarte activ. S-au făcut o sumedenie de excepții de către toate partidele. Acesta este jocul democratic. Codul Fiscal a fost modificat de vreo 500 de ori. Așa s-a întâmplat și la legea pensilor.

Venim după o inflație foarte mare. 13,8 % este media inflației, conform legii, trebuie venit cu 13,8% pe partea de contribuție, că pensiile speciale nu vin aici.

După ce se aplică acest lucru, venim cu noua lege a pensiilor, unde se face recalcularea. Aici, impactul pe 13,8 este de 16 miliarde de lei pe tot anul.

La recalculare mai trebuie, pe cele 4 luni, încă 10 miliarde de lei. Pentru 2025 vor fi 33 de miliarde de lei.

Creșterea PIB-ului este aproape 300 de miliarde de lei în ultimii 2 ani. Anul viitor va fi o creștere estimată de 3,4%, ceea ce va duce la creșterea PIB-ului cu 150 miliarde de lei.

Avem cea mai mică medie de impozitare a locuințelor din toată Europa. Anul viitor nu poți veni cu creșteri de taxe pentru că va trebui să venim cu reforma fiscală. Ea nu va intra în vigoare în 2024 și nici în prima jumătate din 2025 pentru că nu ai timp să parcurgi traseul parlamentar.

Este falsă ideea că nu e sustenabilitate la Legea pensiilor.

Eu pe domnul ministru Boloș îl cunosc mult mai bine. E un om care nu suportă nedreptatea, e mai emoțional, dar e de foarte bună-credință.

Câteodată nu vede întreg tabloul să-l expună public, daă îl vede, comunică pe bucăți și atunci apar aceste dispute. Când iese la TV, nu explică întreg contextul.

Legea pensiilor este acum o prioritate. Restul e treaba Excecutivului de a face rost de bani”, a spus premierul. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`