Operațiune de amploare împotriva traficanților de droguri și de carne vie. Circa 200 de percheziții la nivel național. Ar fi vizat și un fost primar. Poliția Română, precizări despre descinderi (VIDEO)

Operațiune de amploare împotriva traficanților de droguri și de carne vie. Circa 200 de percheziții la nivel național. Ar fi vizat și un fost primar. Poliția Română, precizări despre descinderi (VIDEO)
Foto: Pixabay

Razii de amploare au loc în această dimineață la traficanții de droguri și de carne vie din toată țara. Sunt în derulare circa 200 de descinderi, iar în atenția ofițerilor de la crimă organizată ar fi intrat și Omer Radovanovic, fost primar al comunei Pojejena din județul Caraș Severin și soț al actualului edil. Acesta a fost săltat de mascați și este suspectat de infracțiuni sexuale cu o minoră de 14 ani, au relatat Gabriela Mihai și Luiza Cergan, joi dimineață, la Știrile B1 TV.

Georgian Drăgan (Poliția Română), pe B1 TV, precizări despre operațiunea autorităților

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române spune că autoritățile efectuează „46 de acțiuni operative în cadrul unei ample operațuni”.

„În această dimineață, Poliția Română și procurorii DIICOT, împreună cu Poliția de Frontieră și Jandarmeria Română, efectuează 46 de acțiuni operative în cadrul unei ample operațiuni, derulată pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate – și m-aș referi aici la traficul de persoane și de minori, pornografie infantilă, trafic de droguri, bineînțeles, și infracționalitate informatică”, a declarat Georgian Drăgan.

„În cadrul acestei ample operațiuni, polițiștii împreună cu procurorii DIICOT și, bineînțeles, cu partenerii de la Poliția de Frontieră și de la Jandarmeria Română pun în aplicare 199 de mandate de percheziții domiciliare și 210 mandate de aducere”, a continuat reprezentantul Poliției Române.

„Aceste acțiuni, aceste operațiuni vizează grupuri de infracționalitate organizată care operează atât pe teritoriul național, cât și în context transfrontalier, în al căror scop intră exploatarea persoanelor vulnerabile, traficul de migranți, dar și traficul de droguri, care a fost și rămâne o preocupare constantă și o dovadă a determinării de a asigura un mediu sigur pentru toți cetățenii. Și la această oră activitățile sunt în curs, perchezițiile sunt în curs. Urmează ca la sediul DIICOT să fie conduse toate cele 210 persoane în vederea auderii și, bineînțeles, a dispunerii măsurilor legale”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`