Armistițiul nu va avea loc mai devreme de vineri. Israelul a bombradta sudul Gazei și Libanul, în timp ce familiile ostaticilor așteaptă vești despre aceștia

Armistițiul nu va avea loc mai devreme de vineri. Israelul a bombradta sudul Gazei și Libanul, în timp ce familiile ostaticilor așteaptă vești despre aceștia
Foto: Hepta - DPA Images / Abed Rahim Khatib

Oficialii israelieni și americani au declarat că un armistițiu de patru zile în Gaza și eliberarea ostaticilor nu vor avea loc cel puțin până vineri, zădărnicind speranțele familiilor că unii prizonieri vor fi eliberați joi.

Întârzierea este o lovitură pentru familiile disperate să-i vadă pe cei dragi întorși acasă

Pe măsură ce așteptarea continuă, Khan Younis din sudul Gazei a fost lovit de atacuri aeriene și de atacuri de artilerie israeliene în cel puțin două valuri joi dimineața, a informat presa palestiniană, anunță The Guardian.

Tensiunile au crescut și la granița de nord a Israelului cu Libanul joi, după ce Hezbollah a declarat că cinci luptători, inclusiv fiul șefului blocului parlamentar al grupului militant, au fost uciși.

Consilierul israelian pentru securitate națională, Tzachi Hanegbi, a indicat că eliberarea a cel puțin 50 de ostatici israelieni și străini deținuți de Hamas este pe drumul cel bun, dar nu se va întâmpla până vineri cel mai devreme.

Mai multe instituții de știri au citat ulterior oficiali israelieni anonimi spunând că nici armistițiul nu va începe joi, așa cum era de așteptat.
Întârzierea este o lovitură pentru familiile disperate să-i vadă pe cei dragi întorși acasă și pentru cei peste două milioane de palestinieni din Fâșia Gaza, care suferă din cauza bombardamentelor necruțătoare israeliene, precum și lipsurilor de alimente, apă și energie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`