Țara din Europa care interzice gruparea teroristă palestiniană Hamas / A fost înaintat un proiect de lege

Țara din Europa care interzice gruparea teroristă palestiniană Hamas / A fost înaintat un proiect de lege
Sursa foto: Pixabay.com

Guvernul federal elvețian a anunțat miercuri, 22 noiembrie, că vrea să interzică gruparea teroristă palestiniană Hamas prin intermediul unui proiect de lege înaintat Executivului, scrie Agerpres.

Consiliul Federal „a decis să elaboreze o lege care vizează interzicerea Hamas. El consideră că această opţiune este cea mai bună soluţie pentru a răspunde situaţiei create după 7 octombrie în Orientul Mijlociu” și atacurilor fără precedent ale grupării teroriste pe teritoriul israelian.

Elveția interzice gruparea teroristă palestiniană Hamas

De asemenea, Elveția susține că Hamas „ar trebui desemnată organizație teroristă”, mai ales după ce în urma atacului terorist au murit 1.200 de persoane, majoritatea civili și au fost luate circa 240 de persoane ca ostatici.

„Această lege le va oferi autorităţilor federale instrumentele adecvate pentru a lupta împotriva posibilelor activităţi ale grupării islamiste Hamas sau de sprijin a organizaţiei în Elveţia”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Partidele elvețiene au lăsat cale de îndoieli în luările de poziție cu privire la rezultatul votului.

Partidul Popular Elveţian (SVP), de extremă-dreapta şi eurosceptic, a cerut impunerea acestei măsuri, la fel și organizațiile evreiești din țară.

Uniunea Europeană și Statele Unite deja consideră că Hamas este o organizație teroristă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`