Arestul, neîncăpător pentru zeci de polițiști de frontieră corupți din Calafat. Cereau câte 5 euro mită pentru fiecare mașină. Președinte FSNAP: Zvonurile sunt că acolo era un sistem piramidal, ar fi luat bani și șefii (VIDEO)

Arestul, neîncăpător pentru zeci de polițiști de frontieră corupți din Calafat. Cereau câte 5 euro mită pentru fiecare mașină. Președinte FSNAP: Zvonurile sunt că acolo era un sistem piramidal, ar fi luat bani și șefii (VIDEO)
Sursa Foto: Facebook / Politia de Frontieră

Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor din România, a fost prezent în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, unde a comentat subiectul referitor la vameșii de la Frontiera din Calafat, județul Dolj, care sunt suspecți de luare de mită și abuz în serviciu.

Ofițerii de poliție judiciară de la Direcția Generale Anticorupție au desfășurat nu mai puțin de 26 de percheziții la locuințele din județul Dolj, în decursul zilei de marți. Vameșii arestați nu au avut loc toți în arestul Poliției din localitate, prin urmare, o parte dintre ei au fost duși la Gorj.

„Este arestul poliției și are o capacitate de vreo 32 de locuri sau 42 de locuri. Erau deja alte persoane arestate și o parte dintre polițiștii de frontieră, care au fost arestați de DGA și felicitări DGA-ului că s-a ocupat de această corupție din vămile din Dolj, oparte dintre aceștia au fost duși la Gorj. Așa este procedura, când nu ai locuri de cazare, duci la cel mai apropiat arest al poliției.

Dar pe mine nu mă surprinde că au fost duși o parte într-un arest, cealaltă parte într-un alt arest. Pe mine mă surprinde caracatița din aceste vămi, pentru că se lua de la 5 EUR până la 200 EUR de mașină, în funcție de ce probleme identificau acolo acei polițiști de frontieră. Îi înțeleg că au salariile mici, că stau în frig, dar nu este o justificare.

E undeva la 2000-3.000 de lei salariul plus norma de hrană la cel care stă, efectiv, în stradă, acolo. E salariul mic, e tentant să iei, dar asta nu e o justificare.

Zvonurile sunt că acolo era un sistem piramidal. Acolo ar fi luat și șefii, încă nu a putut fi probată această situație. Sper că DGA-ul acum sub conducerea noului șef, care am înțeles că este un profesionist față de domnul Vasilescu, căruia îi plăcea mai mult să frece menta decât să frece pixurile pe hârtie și să-și facă treaba. Sper că vom scăpa noi, ca sistem de ordine publică, siguranță națională, de toți corupții aceștia.

Oamenii aceștia sunt polițiști de frontieră, nu vameși. Am zis, le înțeleg scuza că aveau salariu mic, că stăteau în frig, dar până la urmă toți mergem, și noi ne-am ales profesia aceasta de polițist.

Salariul mic, mare trebuie să ne facem datoria cu demnitate și cu profesionalism și să stăm departe de șpagă, dar cei care au luat șpagă să se ducă la pușcărie.

Caracatița este mult mai mare, acolo era un sistem piramidal, se ducea mai sus, doar că DGA-ul încă nu a putut face dovada la cine ajungeau respectivii bani, pentru că nu rămânea agentul de la firul ierbii de acolo, din stradă, cu toți banii.”, a spus Cosmin Dorobanțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`