Care a fost cel mai returnat produs, după comenzile de Black Friday 2023: „Nu e neapărat o temere”

Care a fost cel mai returnat produs, după comenzile de Black Friday 2023: „Nu e neapărat o temere”
Foto: Pixabay.com

Black Friday 2023, una dintre cele mai așteptate perioade din an de cei cărora le plac cumpărăturile, tocmai a trecut. Doar unele magazine continuă această perioadă a reducerilor de sezon. După miile de comenzi plasate de Black Friday, 3 din 10 colete ajung înapoi în depozite, conform unui retailer online.

Anul acesta de Black Friday s-au comandat foarte multe haine și încălțăminte, însă nu toate articolele au fost pe gustul românilor. Cele mai multe retururi s-au făcut la rochiile de damă, la puloverele pentru femei și bărbați, pijamale sau alte produse din denim.

Motivul pentru care mulți români au dat retur produselor comandate de Black Friday 2023

Printre cele mai invocate motive pentru retur se numără măsura nepotrivită. Un mare magazin de fashion din România a înregistrat peste 150.000 de retururi în această perioadă, adică 30% din numărul total de comenzi plasate de Black Friday.

„Pentru noi, returul nu e neapărat o temere. Clienţii care încep primele comenzi cu retururi, tind să rămână la noi în platformă, pentru că văd că procesul de retur e foarte simplu, văd că le returnăm foarte repede banii”, a spus Robert Berza, general manager retailer online de fashion.

„Cumva perioada aglomerată de Black Friday i-a îndemnat, centrul comercial fiind foarte mare, să facă foarte multe cumpărături şi nu au acordat timp şi să probeze. Dar au fost foarte atenţi şi selectivi la coşul de cumpărături”, a spus Cristina Ilcenco, manager de magazin, conform Observator.

În cazul în care unii clienți abuzează de dreptul de retur al produselor, retailerii online, în special cei de fashion, le suspendă anumite servicii, pentru că „asta înseamnă o blocare mai mare a banilor și atunci oamenii sunt mult mai atenție”.

Nici telefoanele mobile nu au fost pe placul tuturor clienților. Un manager al unui showroom de electronice a menționat că rata de retur este de 3-5%, iar cele mai returnate sunt telefoanele mobile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`