Ce decizie a luat Ministerul Sănătății în privința pragului de admitere la Rezidențiat, după ce prea puțini candidați au realizat baremul minim: „Tinerii trebuie să aibă un loc de muncă asigurat”

Ce decizie a luat Ministerul Sănătății în privința pragului de admitere la Rezidențiat, după ce prea puțini candidați au realizat baremul minim: „Tinerii trebuie să aibă un loc de muncă asigurat”
Sursa foto: Freepik.com

Ministerul Sănătății a anunțat marți, 21 noiembrie, că pragul de admitere la examenul de Rezidențiat scade la 60% din cauza numărului prea mic de candidați care au realizat baremul minim. Înainte de examenul de duminică, tot ministerul a crescut acest prag la 65% din dorința de a ridica nivelul „de selecție a candidaților”.

„Ministerul Sănătății a realizat demersurile necesare pentru ca un număr cât mai mare dintre candidații înscriși la rezidențiat să poată alege un loc sau un post în specialitate. Punctajul minim de promovare la concursul de intrare în rezidențiat este și anul acesta 60% din punctajul maxim realizat”, a anunțat, marți, ministerul.

Pragul de admitere la Rezidențiat, mai mic după ce prea puțini candidați au realizat baremul minim

Cel mai mare punctaj realizat la sesiunea de rezidențiat din medicină a fost de 936 de puncte, iar cel mai mic, conform baremului inițial de 65%, este de 608 puncte. Așadar, doar 3.696 de candidați din cele 4.327 de locuri disponibile ar fi putut beneficia de un loc sau post în specialitate.

„Având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi și locuri la concursul de rezidențiat, în special în domeniile deficitare – medicină de familie, medicină de urgență, ATI etc, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au aprobat astăzi, prin ordin comun, măsura care permite intrarea în rezidențiat a unui număr cât mai mare de tineri medici. Astfel, astăzi, s-a luat decizia de scădere a pragului minim de promovare de la 65% la 60%, la fel ca în anii anteriori”, a anunțat Ministerul Sănătății, scrie G4Media.ro.

„Pregătirea din timp a unui număr suficient de specialiști reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătății. Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienții din România să beneficieze de îngrijire din partea generațiilor viitoare de specialiști!”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`